0513 – 629 090 Contact

Baby & kind

Caleidoscoop verzorgt met een toenemend aantal betrokken vrijwilligers de huiskamers, een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en leren. Naast de huiskamers biedt Caleidoscoop – namens de gemeente Heerenveen – de training Opvoeden & Zo aan. Tijdens deze laagdrempelige cursus leren ouders dagelijkse opvoedingsvaardigheden en delen zij hun ervaringen. Voor ouders met kinderen tot en met vier jaar is er het oudercafé. Hier ontmoeten ouders elkaar, leren spelen en ontwikkelen opvoedingsvaardigheden. Een gezonde ontwikkeling van het jonge kind heeft een groot preventief effect en draagt bij aan een gezonde hechting en ontwikkeling.

Cursus opvoeden

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet?

Lees meer

Gezinsmaatjes

Gezinsmaatjes zijn getrainde vrijwilligers die op een laagdrempelige manier gezinnen ondersteunen met lichte opvoedingsvragen. Na een verplichte training worden de vrijwilligers gekoppeld aan een gezin wat om ondersteuning vraagt.

Lees meer

Huiskamerprojecten

In de afgelopen vijf jaar is het huiskamerproject uitgebreid van één naar vier locaties, verspreid over Heerenveen. Caleidoscoop biedt vier huiskamerprojecten in en om Heerenveen.

Lees meer

Oudercafé

Is jouw kind tussen de 0 en 4 jaar en gaat het nog niet naar de Peuterspeelzaal? Dan is het Ouder- café iets voor jou! Samen met je kind zingen, spelen, voorlezen en knutselen.

Lees meer

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer