0513 – 629 090 Contact

Budgetmaatjes

Wanneer iemand financieel is vastgelopen of dat dreigt te raken, kan een vrijwillig budgetmaatje uitkomst bieden. Budgetmaatjes zijn getraind om op een laagdrempelige en persoonlijke manier hulp te bieden aan mensen met financiële problemen. Niet alleen ondersteunen budgetmaatjes in een moeilijke tijd, ze bieden ook handvatten om in de toekomst uit de schulden te blijven.

Om hulp te krijgen van een budgetmaatje is een aanmelding bij de schuldhulpverlening van de gemeente Heerenveen noodzakelijk. Via de klantmanager ontvangt de coördinator de nodige informatie en gaat vervolgens op zoek naar een geschikt maatje. Deze kijkt samen met de hulpvrager naar de administratie plus het uitgavenpatroon en bespreken de mogelijkheden waar te besparen valt en bewaken het overzicht. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een achterstand, worden er ook betalingsregelingen getroffen met organisaties.

Heb je interesse om budgetmaatje te worden? Zoek dan contact met coördinator Jacqueline Lenis. Zij weet of er (nieuwe) budgetmaatjes nodig zijn en wanneer er een training start om aan de slag te gaan als budgetmaatje.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer