Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Goed contact met de buren is belangrijk. Wanneer dat met elkaar niet meer lukt, kan buurtbemiddeling een oplossing zijn. Getrainde vrijwilligers bemiddelen (gratis) bij een burenruzie. Zij helpen buren om problemen of conflicten zo goed mogelijk op te lossen.

Je kunt zelf contact opnemen met buurtbemiddeling. Ook organisaties kunnen problemen tussen buren en buurtgenoten aanmelden.

Een belangrijke voorwaarde is dat beide partijen vrijwillig deelnemen, de tijd hebben (en nemen) om met elkaar te praten en de wil er is om problemen op te lossen.

Wanneer er sprake is van buitensporige agressie, familieproblematiek, criminaliteit en/of alcohol- en drugsproblematiek is buurtbemiddeling geen oplossing, daar zijn andere hulpinstanties voor.

Wil je gebruikmaken van buurtbemiddeling of heb je vragen? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling Heerenveen. Wij zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0513-629090 of via de mail: aanvraag@bbheerenveen.nl.

 

 

Word ook vrijwilliger

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.

Meld mij aan als vrijwilliger

Deco

Neem contact op

Coördinator Buurtbemiddeling

Raimunda Hörmann

Mail r.hormann@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-52328345

Andere onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons