Deco

Laten we de krachten bundelen!

Laten we de krachten bundelen!


Meedoen op maat aan de samenleving is de beste vorm van preventie. Maar wat als die samenleving tijdelijk stilligt door een crisis van ongekende omvang? Ook dan zijn we er voor elkaar. Met creatieve oplossingen, slimme omwegen en vooral heel veel goodwill van de mensen om ons heen.  

De medewerkers van Caleidoscoop zetten zich dagelijks in om de inwoners van de gemeente Heerenveen te ondersteunen waar dat nodig is. Met name in onzekere tijdenontstaat er een (nog grotere) kwetsbare doelgroep die extra aandacht verdient. Hoewel het fysieke contact tot een minimum wordt beperkt, zijn er gelukkig ook online en op afstand vele mooie manieren om toch naar elkaar om te kijken 

De komende weken proberen we het overzicht te bewaren in alle hartverwarmende initiatieven die worden opgezet. Soms groot en landelijk, soms klein en lokaal. Alles doet ertoe. Dit doen we niet om het wiel opnieuw uit te vinden, maar om hulp en aanbod bij elkaar te brengen. Want online wordt heel veel hulp aangeboden, maar niet iedereen (en dus ook niet alle hulpvragers) is digitaal vaardig en kan hier dus gebruik van maken. Het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) bemiddelt tussen vraag en aanbod en brengt aanbieders en hulpvragers bij elkaar.  

Het brede netwerk van Caleidoscoop zetten we in om initiatieven en ideeën te bundelen, we brengen vraag en aanbod bij elkaar wanneer dat niet vanzelf ontstaat.  

Wat kun jij doen: 

  • Heb je ergens hulp bij nodig, maar vallen door de maatregelen jouw voorzieningen weg? Of heb je behoefte aan menselijk contact, maar mag je geen bezoek meer ontvangen? Laat het ons weten, misschien kunnen we je helpen. Neem contact met ons op, dan proberen we je te koppelenIemand anders aanmelden voor hulp mag natuurlijk ook. 
     
  • Wil jij graag je hulp aanbieden? Door boodschappen voor iemand te doen, de hond uit te laten of medicijnen op te halen? Kom met ons in contact, dan koppelen we je graag aan een hulpvrager of brengen je (waar mogelijk) in contact met een bestaand initiatief.
     
  • Ben je gestart met, of aangehaakt bij een initiatief wat kwetsbare inwoners ondersteunt? En staat het nog niet in ons overzicht? Laat het ons weten, dan verspreiden we de boodschap verder.  

Bereikbaarheid 

Je kunt met ons in contact komen door te bellen naar het algemene telefoonnummer van Caleidoscoop: 0513-629090 of door te mailen naar info@caleidoscoopheerenveen.nl. We brengen je in contact met de juiste persoon en zorgen dat je verzoek of idee wordt verwerkt. We zijn van maandag t/m donderdag aanwezig tussen 09.00 en 13.00 uur.* 

We horen graag van je! 

*Caleidoscoop volgt de richtlijnen van het RIVM. Ons hoofdkantoor aan de Weegbree 72 en jongerencentrum Casa zijn gesloten voor bezoekers. Onze medewerkers werken vanuit huis en zijn daarom (tijdens werktijden) telefonisch en per mail bereikbaar. Dank voor je begrip.

Maar er is meer… 

In de tussentijd vragen we je aandacht voor de niet aflatende stroom van hartverwarmende initiatieven. Onze speciale ‘Corona update‘ toont een overzicht en wordt regelmatig bijgewerkt. Doe er je voordeel mee!   

    Meer nieuws