Deco

Geslaagde vrijwilligersmarkt in Heerenveen

Geslaagde vrijwilligersmarkt in Heerenveen


Maandag 16 januari was de aftrap van de eerste vrijwilligersmarkt, georganiseerd door het Vrijwilligers Servicepunt. Een succesvolle editie, met ruim honderd geïnteresseerde bezoekers en flink wat potentiële vrijwilligers.

Dat vrijwilligerswerk leeft in de gemeente Heerenveen bleek al snel. Maar liefst 35 maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties meldden zich aan voor dit evenement, waardoor de limiet voor deelnemers al ver voor het evenement was bereikt. Een goede start!

Met alleen deelnemers is een vrijwilligersmarkt natuurlijk niet meteen een succes, daar zijn ook bezoekers voor nodig. En die waren er. Ruim 100 mensen wisten de weg naar Wijkcentrum de As te vinden en verspreiden zich door het hele gebouw.

Op de markt konden belangstellenden kennismaken met de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Van maatjesprojecten tot de scouting, van burenhulp tot WeHelpen en van kringloopwinkels tot het goede doel. Op z’n minst een gevarieerd aanbod! Het belangrijkste doel van de markt was het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, de vacaturebanken waren dan ook ruimschoots gevuld.

De succesformule van de vrijwilligersmarkt is duidelijk het persoonlijk contact. Zo was Wijkplatform Heerenveen Midden op zoek naar iemand met kennis van boekhouden, op dezelfde avond was er al een klik met een van de bezoekers en is er een mooie vrijwilligersmatch gemaakt.

Naast de markt was er aandacht voor de Vrijwilligers Focustest, een beknopte beroepskeuzetest op het gebied van vrijwilligerswerk die duidelijk inzicht biedt in de eigen (on)mogelijkheden, kwaliteiten en voorkeuren. Een greep uit de reacties: “Ik wist tot voor kort echt niet wat ik wilde of waar ik goed in was, maar dankzij deze test ben ik beslist een stap verder!”

Bij binnenkomst kregen de eerste 50 bezoekers een goedgevulde goodiebag mee, gevuld met producten/informatie van de samenwerkingspartners.

Een greep uit de reacties van de bezoekers:

  • “Ik wist niet dat er zóveel mogelijkheden zijn, zowel op het gebied van deelnemers als het aanbod van vrijwilligers!”
  • “Prima georganiseerd voor een eerste editie!”

De organisatie – het VSP – ziet terug op een geslaagde eerste vrijwilligersmarkt en dankt alle betrokkenen en bezoekers voor hun geleverde bijdrage.

Over het VSP

Het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) is onderdeel van Welzijnsorganisatie Caleidoscoop in Heerenveen. Het VSP bemiddelt tussen vrijwilligers op zoek naar vrijwilligerswerk en organisaties op zoek naar vrijwilligers.

Over Caleidoscoop

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. Caleidoscoop werkt samen met bewoners aan een leefbare samenleving, door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Meer nieuws