0513 – 629 090 Contact

Gezinsmaatjes

Neem jij voldoende tijd om te spelen met je kind? Is er voldoende structuur in jullie gezin? Kun jij met lastige opvoedvragen bij iemand terecht?

Iedereen wil het beste voor zijn/haar kind, maar door de waan van de dag schiet de extra aandacht er wel eens bij in. Gezinsmaatjes zijn er voor elk gezin wat wel wat ondersteuning kan gebruiken, op welke manier dan ook. Zonder wijzende vinger of op belerende toon, maar juist met aandacht en respect voor de manier waarop het gezin al draait. Ze zijn er om het ouders net wat makkelijker te maken en – indien gewenst – om structuur aan te brengen. Op een laagdrempelige manier bieden gezinsmaatjes een antwoord op lichte opvoedingsvragen en nemen de tijd voor jouw kind.

De gezinsmaatjes zijn een onderdeel van het Leerbedrijf binnen Caleidoscoop, en draaien daarom grotendeels op MBO- en HBO studenten. Zij hebben een speciale training gevolgd en krijgen intervisie en persoonlijke begeleiding tijdens het traject als maatje.

Voor aanmelding van gezinnen werken we samen met de preventiewerkers en meitinkers van de gemeente Heerenveen, bekijk hier het overzicht van wie je waar kunt bereiken. Lijkt het je leuk om zelf een maatje te worden? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer