Deco

Groente… zet je tanden erin! Helpt u mee?

Groente… zet je tanden erin! Helpt u mee?


Help mee aan gezonde leefstijl voor kinderen en hun ouders! De gemeente Heerenveen is – samen met Hart voor Heerenveen – in de aanloop naar het komende schooljaar op zoek naar bedrijven die het leuk vinden om het belang van gezonde voeding onder de aandacht van basisschoolkinderen te brengen. Doet u mee?

In samenwerking met Hart voor Heerenveen zoekt JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) regisseur Tryntsje van der Wal van gemeente Heerenveen voor komend schooljaar bedrijven die het leuk vinden om het belang van gezonde voeding onder de aandacht van basisschoolkinderen te brengen. Met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ worden kinderen en hun ouders gestimuleerd om dagelijks meer groente te eten. Het eten van groente is namelijk niet alleen lekker, maar ook makkelijk en gezond. Een belangrijk en leuk thema. Ook u kunt hieraan bijdragen.

Ons doel?

JOGG streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken bedrijven en instellingen die hun deuren open willen stellen voor kinderen om uitleg te geven over haar gezonde producten. Of welk bedrijf vindt het leuk om voor de klas te vertellen over haar groente of gezonde voeding? Wij denken onder andere aan:

  • op bezoek bij de boer, de groenteman, de Natuurtuin, etc.
  • rondleiding op de groenteafdeling van de lokale supermarkt, de Ekowinkel, de lokale Volkstuinvereniging, etc.
  • restaurants die lekker en gezond met de kinderen willen koken
  • bedrijven die scholen helpen bij de aanleg van een eigen moestuin
  • een supermarkt dat groente beschikbaar stelt om op school lekker en gezond te koken
  • een voedingsconsulent voor de klas

Hoe werkt het?

Elk deelnemend bedrijf bedenkt zelf hoe vaak je een bezoek/workshop/lezing wil aanbieden aan een klas. Dat kan 10 maal zijn, maar ook 5 maal of 1 maal. Het totale aanbod van ‘Groente… zet je tanden er in!’-uitjes biedt JOGG begin september aan op bassischolen in heel de gemeente. Scholen schrijven zich in, wie het eerst komt, die het eerst maalt. Een klas bestaat uit ongeveer 20 kinderen met begeleiding. De leerkracht neemt contact met u op om een datum en tijdstip af te stemmen.

Tegenprestatie:

  • Kinderkunst, n.a.v. het bezoek aan uw bedrijf een verzameling kindertekeningen, gebonden in een boek
  • Of: een speciaal voor uw bedrijf geschreven lied, gezongen door de hele klas
  • naamsvermelding van uw bedrijf in Nieuwsbrief JOGG Heerenveen
  • Uitgebreide aandacht voor uw inzet op de website, social media en nieuwsbrief van Hart voor Heerenveen; lokaal maatschappelijk ondernemen

Meedoen en/of meer informatie

Doet u ook mee? Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Renske Osenga van Hart voor Heerenveen via r.osenga@caleidoscoopheerenveen.nl of 06-52327516.

Algemene informatie over JOGG Heerenveen, JOGG landelijk en de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ kunt u vinden op:

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhart.voorheerenveen%2Fposts%2F1588930281149522%3A0&width=500″ width=”500″ height=”443″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe><iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHeerenveenHelpt%2Fposts%2F1426485287395291&width=500″ width=”500″ height=”584″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe><iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/PD3rrIon1SU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Meer nieuws