Deco

Hartverwarmend jubileum Meet & Match in Heerenveen

Hartverwarmend jubileum Meet & Match in Heerenveen


Door een recordaantal matches (107) met een totale economische waarde van ruim € 85.000,- heeft Heerenveen zich van haar beste kant laten zien. In het Posthuis Theater kwam er geen geld aan te pas, maar werd er met de investering van mankracht, producten, diensten, kennis en expertise flink wat handel gedreven. De organisatie Hart voor Heerenveen kan met trots terugkijken op een geslaagde jubileumeditie, op naar de volgende vijf jaar!

De foto’s zijn gemaakt door Jeroen Schaaphok.

Dinsdagmiddag 17 oktober, even voor drie uur ’s middags. Het is een drukte van jewelste bij de ingang van het Posthuis Theater in Heerenveen. Deelnemers, bezoekers en medewerkers (herkenbaar aan de felgekleurde, blauwe polo’s) van Meet & Match verzamelen zich al kletsend in de foyer van het theater. De koffie en thee vloeien rijkelijk, de M&M’s (want Meet & Match) vinden gretig aftrek en de spanning stijgt. Wat zal deze middag brengen?

Bedrijven, maatschappelijke organisaties en geïnteresseerden melden zich vooraf aan en krijgen daarbij de kans om meteen al een mogelijke vraag te stellen of een aanbod te doen. De zaal is ingericht met kleurrijke ballonnen, die overeenkomen met het overzicht van vraag en aanbod, waardoor direct duidelijk is waar je terecht kunt voor meer informatie. Druk bladerend zoeken de bezoekers schuifelend een plekje in de foyer en wagen de eerste deelnemers zich voor een gesprek tot een van de matchmakers. Maar, zoals het een echte handelsmarkt betaamt, is er een duidelijke begin- en eindtijd.

Klokslag drie uur is het zover, de officiële aftrap van alweer de vijfde editie van Meet & Match. Hoewel Renske Osenga – de drijvende kracht achter Hart voor Heerenveen – zich jaarrond inzet voor maatschappelijk betrokken ondernemen in de gemeente Heerenveen, is het jaarlijkse Meet & Match event de kroon op haar werk, het moment waarop alles samenkomt.

Strijdvaardige broers

Na een kort welkom door Renske is het woord aan dagvoorzitter Hans Anker, die voor de gelegenheid zijn broer Wim ook heeft meegenomen. De broers zijn in het dagelijks leven actief als strafrechtadvocaat en voelen zich dan ook enorm vereerd om aanwezig te zijn. “Als strafrechtadvocaat zijn we dagelijks aan het vechten en knokken om dingen voor elkaar te krijgen, we zijn bepaald geen mediators. Aan de andere kant zijn we al wel ruim 40 jaar belangeloos actief bezig binnen het dorp Akkrum, en dat werkt alleen door samen te werken: saamhorigheid en eendracht staan hierbij centraal. Elkaar helpen, daar gaat het om en kunnen we alleen maar achter staan. Dus als je het zo bekijkt, is het helemaal niet zo gek dat we hier staan.”

Akkrum als nieuwe hoofdplaats van de gemeente Heerenveen?

Na een toelichting op het programma en de uitleg over hoe Meet & Match precies werkt, staan de deelnemers te popelen om van start te gaan. Als afsluiter van het welkomstwoord hebben de gebroeders Anker nog een kleine verrassing in petto en doen meteen een voorzet voor een onverwachte match: “Na zoveel te hebben gedaan voor de gemeente Heerenveen – we zitten al 41 jaar op de tribune bij SC Heerenveen, we staan al jullie criminelen bij, we zijn hier vandaag belangeloos aanwezig – lijkt het ons tijd dat de gemeente eens iets terug doet.” Er valt een korte stilte, en vragende gezichten kijken verbaasd naar de gebroeders, die gezamenlijk beginnen te grijnzen: “We geven jullie tot 17.00 uur de tijd om met het aanbod te komen om Akkrum als hoofdplaats aan te wijzen van de gemeente Heerenveen…” Hilariteit alom en na deze vrolijke suggestie is het dan echt tijd om een klap op de gong te geven: Meet & Match is officieel begonnen!

 

Verbluffende resultaten

Al snel is de eerste match gemaakt; PCOB Ouderenbond matcht met de gemeente Heerenveen en krijgen een rondleiding op het gemeentehuis door de burgemeester. Het duurt niet lang voordat er meer matches volgen. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn: 107 matches met een totale economische waarde van maar liefst € 85.674,- ! Een monsterachtige prestatie, waar heel maatschappelijk betrokken ondernemend Heerenveen ontzettend trots op mag zijn.

Gouden Hart voor Heerenveen

Traditiegetrouw is tijdens Meet & Match ook de uitreiking van het Gouden Hart voor Heerenveen. De felbegeerde prijs gaat naar een bedrijf dat op een bijzondere wijze haar maatschappelijke betrokkenheid vorm geeft en daarmee bijdraagt aan een mooiere Heerenveense samenleving.

Hoewel alle genomineerden op hun eigen manier betrokken zijn bij de maatschappij, is er toch een aantal bedrijven wat er uit springt:

  • Een bijzondere onderscheiding is er voor de ‘Big 15’ (eerder gestart onder de naam Big 10, maar inmiddels zijn er meer bedrijven aangesloten), die zich gezamenlijk inzetten voor de lokale Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) campagne: Drink water! Omdat deze groep moeilijk te vergelijken is met de rest van de deelnemers, dingen ze niet mee naar het officiële Gouden Hart, maar verdienen zeker een moment van aandacht.
  • De tweede prijs is een gedeelde, en gaat naar Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland en Siebe de Vries Assurantiekantoor. De jury is onder de indruk van de manier waarop beide bedrijven omgaan met maatschappelijk betrokken ondernemen en er voor zorgen dat dit is ondergebracht in de bedrijfscultuur; niet alleen op korte, maar juist ook op de lange termijn.
  • De eerste prijs is voor Lotte en Baudy van Croissanterie de Premier. Tjitte de Wolff spreekt namens de jury zijn bewondering uit voor de manier waarop deze dames met beperkte middelen en tijd, zoveel impact op de samenleving weten te maken. Uit de reactie van de winnaars blijkt meteen de bescheidenheid: “We zijn verbaasd dat zoiets kleins zoveel aandacht krijgt!” Aan de applaus van het publiek te horen, is deze prijs meer dan verdiend, namens ons allemaal dan ook nogmaals van harte gefeliciteerd!

Met de uitreiking van het Gouden Hart voor Heerenveen, de bekendmaking van het aantal matches en de daarbij behorende economische waarde, komt er een einde aan een zeer geslaagd Meet & Match event. Ontzettend veel dank aan alle bezoekers, deelnemers en een groot compliment richting de organisatie. Het was een hartverwarmende middag!

Meer nieuws