0513 – 629 090 Contact

In groepsverband

Het opbouwwerk van Caleidoscoop is onafhankelijk, onpartijdig en dienstbaar. Op deze manier kunnen de opbouwwerkers naast de inwoners en collega-organisaties staan om hen te stimuleren en te helpen bij vele lokale activiteiten, wensen en ideeën. Het Opbouwwerk heeft een grote maatschappelijke en preventieve werking, de kracht van wijken, dorpen en hun bewoners wordt benut en vergroot.

Opbouwwerk

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP’ers de buurt eefbaarder. Komen we er niet uit? Dan verwijzen we je door naar de juiste instantie.

Lees meer

Preventieteams

In elk gebied binnen de gemeente Heerenveen vind je een preventieteam. In elk team zit een jongerenwerker, opbouwwerker, VSP’er, jeugdverpleegkundige en wijkmaatschappelijk werker. Het preventieteam ondersteunt inwoners met vragen die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ze gaan gebiedsgericht te werk: dichtbij de mensen, dichtbij de organisaties, dichtbij mogelijke oplossingen.

Lees meer

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer