0513 – 629 090 Contact

Individueel

Heb je een vraag over je eigen leefomgeving? Wil jij jouw buurt gezelliger maken? Wil je eens in gesprek over wat je kunt doen in je eigen dorp of wijk? Het preventieteam heeft een verbindende, ondersteunende en sturende rol en doet dit in nauwe samenwerking met de meitinkers van de gemeente Heerenveen. 

Preventieteams

In elk gebied binnen de gemeente Heerenveen vind je een preventieteam. In elk team zit een jongerenwerker, opbouwwerker, VSP-er, jeugdverpleegkundige en wijkmaatschappelijk werker. Het preventieteam ondersteunt inwoners met vragen die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ze gaan gebiedsgericht te werk: dichtbij de mensen, dichtbij de organisaties, dichtbij mogelijke oplossingen.

Lees meer

Vrijwilligers Servicepunt

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP’ers de buurt leefbaarder. Komen we er niet uit? Dan verwijzen we je door naar de juiste instantie.

Lees meer

De VSP-auto

Speciaal voor hulpbehoevende inwoners van de gemeente Heerenveen is er de VSP-auto. Heb je even geen vervoer, is er niemand uit je eigen netwerk beschikbaar, maar moet je toch echt van A naar B? Trek aan de bel bij het Vrijwilligers Servicepunt (het VSP) en wie weet kan een vrijwilliger je brengen. De VSP-auto rijdt op doordeweekse dagen, tot 18.00 uur ‘s avonds. We plannen de ritten zorgvuldig en op voorhand, dus neem tijdig – minimaal twee dagen van tevoren – contact met ons op!

Lees meer

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer