0513 – 629 090 Contact

Individueel

Wanneer jouw eigen netwerk niet heel groot is, kijken we graag mee om je te helpen. Voor vragen en/of problemen rondom opvoeden en opgroeien zijn er preventiewerkers, en voor vragen rondom wonen, welzijn en zorg kun je terecht bij de meitinkers.

Preventiewerkers

Heb je vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid van je kind? Neem contact op met jouw preventiewerker. Er zijn natuurlijke ‘vindplaatsen’ waar burgers vaak met hun vragen naartoe gaan. De gemeente Heerenveen versterkt deze natuurlijke ‘vindplaatsen’ met de inzet van preventiewerkers. Ze gaan gebiedsgericht te werk: dichtbij de mensen, dichtbij de organisaties, dichtbij mogelijke oplossingen.

Lees meer

Meitinkers

Heb je vragen over wonen, welzijn en zorg, dan kun je bij een meitinker terecht. Iedere wijk en ieder dorp heeft een vaste meitinker. De meitinker zoekt samen met jou een oplossing. Kun je het probleem zelf oplossen? Bijvoorbeeld met familie, buren of vrijwilligers? Dan helpt de meitinker je daarbij. Als het nodig is, kan de meitinker ook zelf een oplossing regelen.

Lees meer

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer