0513 – 629 090 Contact

Jaarverslag


Download hier het
jaardocument 2018.

Voorwoord

2018, een jaar als ieder ander…… Of toch niet? Zoals ieder jaar kende ook 2018 ups en downs.

Een stevige griepgolf aan het begin van het jaar zette de trend in het ziekteverzuim. Uiteindelijk kwam dat ruim boven het langjarig gemiddelde uit.

Door het relatief hoge verzuim, in combinatie met de uitbreiding in uren voor VSP’er in de wijk en het opbouwwerk mochten we veel nieuwe collega’s begroeten. Deels voor ziektevervanging, deels voor uitvoering van het reguliere werk. Tegen het einde van het jaar was een deel van hen al weer vertrokken vanwege de tijdelijkheid van vervanging. Veel nieuwe collega’s betekent veel inwerken, automatismen die nog niet ingesleten zijn en dus een flinke drukte voor de vaste medewerkers. Toch heeft iedereen zich er ‘op z’n Caleidoscoops’ doorheen geslagen’; door een stap harder te lopen, werk over te nemen van een collega, met het belang van de inwoner van de gemeente Heerenveen voorop.

Het welzijnswerk zit diepgeworteld in de haarvaten van de samenleving. Bij al onze projecten en activiteiten stellen we onszelf de vraag: wat is de toegevoegde waarde voor de inwoner? Door echt te luisteren naar inwoners ontstaat een beeld van wat er leeft en speelt in Heerenveen. Tijdens deze gesprekken blijkt een aantal onderwerpen regelmatig naar voren te komen: laat iedereen meedoen, biedt zingeving en koester vrijwilligers.  Het afgelopen jaar speelden deze thema’s een grote rol. Want, refererend aan de titel van het jaarplan 2018: alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt niet alleen voor de inwoners van onze gemeente, maar ook voor onze ‘eigen’ mensen.

Terugkijkend op zo’n jaar kun je niet anders dan trots zijn. Trots zijn op de mensen die Caleidoscoop maken tot de Welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. Het werk ging door en er is veel moois bereikt. We blikken er graag op terug, aan de hand van voorbeelden, verhalen en resultaten in dit jaarverslag.

Harald de Kluizenaar
Directeur-bestuurder

Hier vind je de jaarverslagen en -plannen van voorgaande jaren:

jaarplan 2020
jaarplan 2019
jaarverslag 2017
jaarverslag 2016

 

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer