Deco

Jeroen Piek vertelt zijn verhaal: Pieken en Dalen

Jeroen Piek vertelt zijn verhaal: Pieken en Dalen


Na een moeilijke tijd klimt Jeroen Piek uit Heerenveen langzaamaan weer terug naar de top. Piek is sterker dan ooit en doet er alles aan om de Olympische Spelen van 2018 te halen. Wil je meer weten over hoe je je dromen nastreeft? Kom naar zijn presentatie in ’t Houtsje en ontdek hoe je met pure wilskracht boven jezelf uitstijgt. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Het verhaal
In 2010 stapte Piek voor het eerst in een bobslee. Hij werd op de atletiekbaan gescout door Arnold van Calker, broer van voormalig bobpiloot Edwin. Het halen van de Olympische Spelen in Sotsji was zijn doel, maar het ging mis tijdens de duwtesten. Door een knieblessure haalde hij net geen ticket binnen. Zonder Piek ging het team van Calker naar Rusland.

Jeroen greep niet alleen naast een ticket voor de Spelen, maar was ook zijn balans kwijt voor het trainen. Hij nam geen enkele rust en liep daardoor al een tijdje rond met een kniepeesontsteking. De pijn was niet alleen fysiek maar werd ook mentaal. Piek zat steeds minder goed in zijn vel en nam ontslag op zijn werk. De problemen stapelden zich op nadat hij ontslagen werd bij zijn baantje als verkoper bij een sportzaak in Leeuwarden. Daarnaast was zijn oma erg ziek, net als de oma van zijn vriendin.

Het werd Jeroen Piek teveel, hij was niet meer in staat om na te denken. Tijdens een bezoek bij de arts werd het duidelijk dat hij rust moest nemen. De arts adviseerde om leuke dingen te doen, maar daar was het te laat voor. Jeroen Piek verloor zijn zelfbeeld en kwam bij de GGZ terecht voor dagbehandelingen. De algemene therapie hielp niet, gelukkig kon hij terecht bij een sportpsycholoog.

Langzaam ging Jeroen vooruit en zachtjes aan probeerde hij weer wat te trainen. Op een gegeven moment zei zijn atletiekcoach Jeroen van Os: ‘Zullen we proberen om Jeroen Piek weer plezier in sport en het leven te laten hebben?’ Het lukte gelukkig steeds beter om de balans terug te vinden, vooral door naar zijn gevoel te luisteren.

Blik vooruit
Nu, enige tijd later, is Jeroen Piek er klaar voor om het nog één keer te proberen, als bobsleeër naar de Spelen in 2018. Op woensdagavond 12 april vertelt hij over zijn ervaringen in Café ’t Houtsje. Een verhaal over grote pieken en diepe dalen, over opgeven of doorzetten en hoe sport je naar beneden kan halen, maar er juist ook bovenop kan laten komen. Gratis entree, kom jij ook?

Bronnen:

Meer nieuws