0513 – 629 090 Contact

Jongerenwerk

De inzet van het jongerenwerk wordt zichtbaar in de buurten, wijken en dorpen, binnen de scholen en in Jongerencentrum Casa (en andere ontmoetingsplekken voor jongeren) in de gemeente Heerenveen. Juist omdat de jongerenwerkers op al deze plekken actief zijn, (h)erkennen zij de jeugd en bouwen aan een vertrouwensrelatie.

“Wij houden niet van regels en hokjes, dus zijn wij er voor alle jongeren in Heerenveen tussen tien en vijfentwintig jaar. Ook ouders, dorps- en wijkbelangen, en verenigingen kunnen met ons contact opnemen. Telefoon, sms, whatsapp, facebook, twitter? Het maakt ons niet uit, maar bellen of langskomen is natuurlijk het handigste.”

Jongerencentrum

Jongerencentrum Casa is hét jongerencentrum van Heerenveen, gelegen in hartje centrum aan het Geerts Willigenplein. Casa is een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, contacten leggen en deze onderhouden.

Lees meer

Ambulant in de wijk

De jongerenwerkers bevinden zich waar de jongeren te vinden zijn. Op school, in de vrije tijd zoals op straat, in buurthuizen, het jongerencentrum, jeugdhonken of in een andere leefomgeving.

Lees meer

Preventieve aanpak

‘CJG in school’ is een preventieve werkwijze die de verbinding legt tussen school, preventie, hulpverlening en ouder/jongere, met als doel het goed doorlopen van de schoolloopbaan. Doordat de jongerenwerkers niet alleen op vindplaatsen en in Casa aanwezig zijn.

Lees meer

Jongerenwebsite WTF

WhatTheFean is dé website voor en door jongeren tussen 12 en 23 jaar in Heerenveen en omliggende dorpen. Ontwikkeld door onze eigen redactie, echt Heerenveens dus. Lokaal maar wereldwijs, samenwerkend maar onafhankelijk, betrokken maar eigenwijs.

Lees meer

Zomerspelweek

Elk jaar organiseert Caleidoscoop de Zomerspelweek. Vele vrijwilligers geven de week vorm en bedenken spellen in en rondom het bos van Oranjewoud, maar ook in Jubbega. Ieder jaar heeft de Zomerspelweek een thema waar de hele week om draait.

Lees meer

Samen = Leuker

Samen met anderen leuke dingen doen lijkt heel gewoon maar dat geldt niet voor iedereen. Soms is het best moeilijk om naast je werk of dagbesteding mensen te ontmoeten en samen iets af te spreken. Herken je dit? Dan is Samen = Leuker misschien iets voor jou.

Lees meer

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer