0513 – 629 090 Contact

Kleurrijk Vrouwenwerk

Kleurrijk Vrouwenwerk is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden uit Heerenveen. Kleurrijk Vrouwenwerk bestaat inmiddels 35 jaar. Allochtone vrouwen weten vaak niet waar ze terecht kunnen met een hulpvraag. Bovendien heerst er veel eenzaamheid onder ouderen met een allochtone achtergrond. Nederlandse vrouwen organiseren samen met vrouwen uit o.a. Marokko, Iran, de Filipijnen, Turkije en Afghanistan gezellige activiteiten. Samen sta je sterker.

Zo organiseert Kleurrijk Vrouwenwerk ieder jaar een burendag. Op deze dag krijgen vrouwen de gelegenheid om hun bezigheden of bedrijf te promoten, of om iets te verkopen (bijvoorbeeld lekkere hapjes). Daarnaast organiseert Kleurrijk Vrouwenwerk jaarlijks een vrouwenfeest. Dit feest is voor alle vrouwen toegankelijk. Omdat we rekening houden met de normen en waarden van de Turkse en Marokkaanse cultuur zijn er geen mannen op dit feest aanwezig en wordt er muziek gedraaid die afkomstig is uit diverse landen. Verder kunnen vrouwen bij Kleurrijk Vrouwenwerk terecht voor zwem-, fiets- en taallessen en worden er binnenkort creatieve workshops en computercursussen gegeven.

De basishouding van de vrouwen naar elkaar omvat wederzijds respect voor, en acceptatie van elkaars religie en levensvisie. De vrouwen merken dat hierdoor vooroordelen herkenbaar worden en bij elkaar worden weggenomen. Ze reageren op elkaar vanuit hun hart en niet alleen vanuit religie, kleur of afkomst. Het uiteindelijke doel van Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen is dat vrouwen kunnen participeren in de kleurrijke samenleving.

Contact

De contactpersoon voor Kleurrijk Vrouwenwek is Vimla Ramlal, zij is bereikbaar via e-mail en haar mobiele nummer: 06 – 413 15 413. Binnen Caleidoscoop is Marleen de Beer het aanspreekpunt voor dit onderwerp.

 

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer