0513 – 629 090 Contact

Kleurrijk Vrouwenwerk

Kleurrijk Vrouwenwerk uit de Gemeente Heerenveen is een werkgroep van Stichting Caleidoscoop en brengt al bijna 40 jaar vrouwen met verschillende culturen bij elkaar. De werkgroep bestaat uit 12 enthousiaste dames die zich vrijwillig inzetten vanuit verschillende culturen en religies. De belangrijkste missie van Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen is dat vrouwen kunnen participeren in en kleurrijke samenleving.

De basishouding naar elkaar is wederzijds respect voor en acceptatie van elkaars religie en levensvisie. De vrouwen merken dat hierdoor vooroordelen herkenbaar worden en bij elkaar worden weggenomen. Dit realiseert de werkgroep op verschillende manieren.

Zo organiseren ze ieder jaar een groot Kleurrijk Vrouwenfeest op Internationale Vrouwendag, op deze avond kan elke vrouw heerlijk dansen, gezellig kletsen onder het genot van een kopje Marokkaanse thee, of Turkse koffie met heerlijke koekjes, allemaal zelfgemaakt. Omdat Kleurrijk Vrouwenwerk rekening houdt met de normen en waarden van de Turkse en Marokkaanse cultuur zijn er geen mannen op dit feest aanwezig en draait er muziek uit diverse landen.

Ook het komende jaar staan er weer een hoop activiteiten op de planning. Zo wordt er tijdens Burendag op zaterdag 28 september een Kleurrijk Diner georganiseerd. Iedere deelnemer neemt iets lekkers mee en zo krijg je een echt kleurrijk en multicultureel buffet – want ook eten verbindt! Naast deze leuke en inspirerende activiteiten kunnen vrouwen ook bij de werkgroep terecht voor sociaal maatschappelijke hulpvragen en bijvoorbeeld zwem- en fietslessen. Ook computerlessen, handwerken en een jaarlijks Kleurrijk Vrouwenfeest staan op de agenda.

Contact

De contactpersoon voor Kleurrijk Vrouwenwerk is Luthilde Buwalda, zij is bereikbaar  op haar mobiele nummer: 06 – 15901854. Binnen Caleidoscoop is Susan Romkes het aanspreekpunt voor dit onderwerp. Hou ook de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws via Kleurrijk Vrouwen Werk.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer