0513 – 629 090 Contact

Maatjesprojecten

Maatjes bieden een helpende hand, een luisterend oor, drinken een kop koffie of gaan mee naar een activiteit. Denk ook aan hulp bij het leren van de Nederlandse taal, samen wandelen, het bieden van emotionele steun, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Kortom; maatjes zorgen voor warme, waardevolle ontmoetingen.

De kracht van maatjesprojecten is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterken. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander.

Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten voorop; warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat.

Binnen Caleidoscoop zijn er meerdere soorten maatjes:

  • ‘gewone’ maatjes:
    vrijwilligers bieden deelnemers sociaal-emotionele steun, doen aan eenzaamheidsbestrijding of halen iemand uit een isolement.
  • gezinsmaatjes:
    vrijwilligers bieden jonge gezinnen ondersteunen bij de opvoeding
  • budgetmaatjes:
    vrijwilligers ondersteunen inwoners van de gemeente bij financiële problemen en vergroten de zelfredzaamheid

Maatjesprojecten draaien op vrijwilligers. Zij willen iets betekenen voor mensen, die in moeilijke omstandigheden verkeren, geïsoleerd zijn geraakt of hulp willen bij het maken van goede keuzes. Dit contact is wederkerig: ook het maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact.

Caleidoscoop organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de maatjesprojecten. Er is tijd en ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen, maar ook om trainingen te volgen.

Lijkt het je leuk om ook aan de slag te gaan als maatje? Of denk je dat een maatje jou kan helpen met een hulpvraag? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer