0513 – 629 090 Contact

Maatjesprojecten

Binnen het Vrijwilligers Servicepunt zijn er diverse maatjesprojecten. Vrijwilligers (maatjes) worden gekoppeld worden aan mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Caleidoscoop maakt onderscheid tussen budgetmaatjes (schuldenproblematiek), gezinsmaatjes (lichte opvoedvragen), meedoenmaatjes (actief in de maatschappij) en mantelzorgmaatjes (voor jonge mantelzorgers). Het project Tegearre (i.s.m. het Oranje Fonds) is nieuw en zorgt ervoor dat een vrijwilliger als maatje wordt gekoppeld aan een hulpvrager. Speciaal aan deze constructie is dat mensen uit verschillende leefwerelden met elkaar in contact komen.

Ben je op zoek naar een maatje of denk je erover om zelf een maatje te worden? Goed zo! Voor meer informatie kun je terecht bij het Vrijwilligers Servicepunt in Heerenveen, via www.vrijwilligerswerkheerenveen.nl of bel tijdens kantooruren met 0513 – 645 881. Langskomen kan natuurlijk ook, de koffie staat klaar in Wijkcentrum de As, Weegbree 72 in Heerenveen.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer