Maatjesprojecten

Maatjesprojecten

Maatjes bieden een helpende hand, een luisterend oor, drinken een kop koffie of gaan mee naar een activiteit. Denk ook aan hulp bij het leren van de Nederlandse taal, samen wandelen, het bieden van emotionele steun, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Kortom; maatjes zorgen voor warme, waardevolle ontmoetingen.

De kracht van maatjesprojecten is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterken. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander.

Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten voorop; warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat.

 

De verschillende soorten maatjes:

 

  • ‘gewone’ maatjes:
    vrijwilligers bieden deelnemers sociaal-emotionele steun, doen aan eenzaamheidsbestrijding of halen iemand uit een isolement.
  • gezinsmaatjes:
    vrijwilligers bieden jonge gezinnen ondersteunen bij de opvoeding
  • budgetmaatjes:
    vrijwilligers ondersteunen inwoners van de gemeente bij financiële problemen en vergroten de zelfredzaamheid

 

Maatjesprojecten draaien op vrijwilligers. Zij willen iets betekenen voor mensen, die in moeilijke omstandigheden verkeren, geïsoleerd zijn geraakt of hulp willen bij het maken van goede keuzes. Dit contact is wederkerig: ook het maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact.

Caleidoscoop organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de maatjesprojecten. Er is tijd en ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen, maar ook om trainingen te volgen.

 

Wil jij aan de slag bij een van de maatjesprojecten?

Lijkt het je leuk om ook aan de slag te gaan als maatje? Of denk je dat een maatje jou kan helpen met een hulpvraag? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

Word ook vrijwilliger

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.

Meld mij aan als vrijwilliger

Deco

Neem contact op

Coördinator Maatjesprojecten

Liza de Vries

Mail l.devries@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-11921509
Coördinator Maatjesprojecten

Linda van de Poll

Mail l.vandepoll@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-52328160
Coördinator Maatjesprojecten

Dorina de Jong

Mail d.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-13133647
Coördinator Maatjesprojecten

Janneke de Jong

Mail j.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-52328075
Coördinator Maatjesprojecten

Marleen de Beer

Mail m.debeer@@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-27652947
Coördinator Maatjesprojecten

Greetje Nijboer

Mail g.nijboer@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-52328344

Andere onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons