Mantelzorg

Mantelzorg

Zorg jij voor iemand die langdurig ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Je partner, ouder of kind bijvoorbeeld, of een vriend, buur of kennis. Dan ben je een mantelzorger.

Als mantelzorger ben je geen professionele zorgverlener, maar zorg je voor iemand omdat je een persoonlijke band met die persoon hebt. Het verlenen van mantelzorg ontstaat vaak door bijzondere omstandigheden en kan behoorlijk zwaar zijn. Hoewel jij voor een ander zorgt, is het belangrijk om te bedenken wie er voor jou zorgt.

Als je extra ondersteuning, vragen of onduidelijkheden hebt met betrekking tot mantelzorg, kun je contact opnemen met het Vrijwilligers Servicepunt of de Mantelzorgcoördinator van Caleidoscoop.

 

Jonge mantelzorger?

Ben jij jonger dan 25 jaar en groei je op met iemand die extra zorg of aandacht nodig heeft? Misschien verleen je ook wel zorg. Je krijgt waarschijnlijk niet altijd de aandacht die je nodig hebt. Je bent niet alleen! Er is de landelijke organisatie JMZ Pro, die via de website veel informatie, verhalen en activiteiten biedt. www.jmzpro.nl

Een aantal keer per jaar organiseren we een FUNdag . Op deze dagen kun je even heerlijk ontspannen. en andere jonge mantelzorgers ontmoeten

Word ook vrijwilliger

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.

Meld mij aan als vrijwilliger

Deco

Neem contact op

Coördinator Mantelzorg

Janneke de Jong

Mail j.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl
Phone 06-52328075

Andere onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons