0513 – 629 090 Contact

Mantelzorg

Zonder het zelf te weten zijn veel mensen mantelzorger. Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, buur of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorg ontstaat door de omstandigheden, is vaak geen bewuste keuze en kan langdurig en intensief zijn.

We ondersteunen je graag

Jij zorgt voor een ander, maar wie zorgt er voor jou? Voor meer informatie, maar ook voor ondersteuning kun je als mantelzorger terecht bij het Vrijwilligers Servicepunt. Wij nemen dan contact met je op om je vraag te beantwoorden of om een afspraak te maken, bijvoorbeeld voor een huisbezoek. Je kunt ook rechtstreeks met al je vragen bij de Mantelzorgcoördinator terecht:

Lees hier hoe je in aanmerking komt voor de Mantelzorgpas.

Bekijk hier onze speciale pagina over mantelzorg in tijden van Corona

Jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers wordt een aantal keer per jaar een FUNdag georganiseerd. Op deze dagen worden de jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet. Ook is er gelegenheid om je verhaal te delen met andere jonge mantelzorgers.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer