0513 – 629 090 Contact

10 november: Dag van de Mantelzorg in Heerenveen

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is voor iedere mantelzorger en bedoeld om hen in het zonnetje te zetten. Alle mantelzorgers zijn deze dag van 13.30 – 17.30 uur van harte welkom op de mantelzorgmarkt in Heerenveen. Er is een gevarieerd programma met diverse workshops, lezingen en activiteiten.

Herre Zonderland: “Mantelzorg is Topsport”.

Iedereen weet dat goed slapen, gezond eten en voldoende bewegen goed is. Na intensieve inspanning is het minstens zo belangrijk om ook weer goed te herstellen. Of je nou een rondje hardloopt, een fanatiek potje voetbalt of als mantelzorger actief bent om een naaste te helpen, het vraagt allemaal nogal wat energie. Om optimaal te presteren is de balans tussen hard werken en goed herstellen erg belangrijk. Maar hoe houd je die balans? En hoe zorg je dat je iedere dag weer genoeg energie hebt om alles te doen wat u graag wilt?

Oud topsporter Herre Zonderland neemt u mee in de wereld van de topsport. Tijdens een inspirerende lezing en workshop krijgt u praktische tips, nuttige adviezen en leert u hoe er met kleine veranderingen een groot verschil gemaakt kan worden. Voor uzelf, maar ook voor anderen. “Hoe zorg je er iedere dag weer voor om genoeg energie te hebben om alles te doen?”.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunt u terecht voor juridisch- en financieel advies en voor al uw vragen over begeleiding en ondersteuning. Er zijn diverse workshops en u kunt genieten van ontspannende verwenactiviteiten.

Het programma:

  • 13.00 – 13.30 uur: Inloop, gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 13.30 – 14.00 uur: Opening door wethouder Jelle Zoetendal en gastspreker Herre Zonderland
  • 14.00 – 14.45 uur: Eerste ronde workshops en rondetafel gesprekken
  • 14.45 – 15.30 uur: Pauze en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 15.30 – 16.15 uur: Tweede ronde workshops en rondetafel gesprekken
  • 16.15 – 16.30 uur: Gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 16.30 – 17.00 uur: Muzikale afsluiting met Hindrik van der Meer
  • 17.00 – 17.30 uur: Nazit met een hapje en drankje

De mantelzorgdag is op vrijdag 10 november van 13.30 – 17.30 uur in het Kei College aan de Ds. Kingweg 8 in Heerenveen.

De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Mantelzorgers ontvangen per post een brief met een antwoordstrookje, maar een mail sturen naar info@caleidoscoopheerenveen.nl o.v.v. ‘Aanmelding Mantelzorgdag 2017’ mag ook.

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober was het zover, de 2de editie van de Soep & Ontmoet van het maatjesproject! De Soep & Ontmoet werd georganiseerd voor alle betrokkenen bij het maatjesproject van Caleidoscoop. Vrijwilligers die maatje zijn,...

MDT “Zoek het uit”

MDT “Zoek het uit”

Tijdens Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’ ga je 3 dagen per week op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT...

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger?

Al 450 mantelzorgers, die voor een naaste zorgen in de gemeente Heerenveen, hebben zich ingeschreven bij Caleidoscoop.Bent u ook mantelzorger? U kunt zich aanmelden via onderstaande link;https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Heerenveen/Aanvraag_mantelzorgwaardering/new...