0513 – 629 090 Contact

10 november: Dag van de Mantelzorg in Heerenveen

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is voor iedere mantelzorger en bedoeld om hen in het zonnetje te zetten. Alle mantelzorgers zijn deze dag van 13.30 – 17.30 uur van harte welkom op de mantelzorgmarkt in Heerenveen. Er is een gevarieerd programma met diverse workshops, lezingen en activiteiten.

Herre Zonderland: “Mantelzorg is Topsport”.

Iedereen weet dat goed slapen, gezond eten en voldoende bewegen goed is. Na intensieve inspanning is het minstens zo belangrijk om ook weer goed te herstellen. Of je nou een rondje hardloopt, een fanatiek potje voetbalt of als mantelzorger actief bent om een naaste te helpen, het vraagt allemaal nogal wat energie. Om optimaal te presteren is de balans tussen hard werken en goed herstellen erg belangrijk. Maar hoe houd je die balans? En hoe zorg je dat je iedere dag weer genoeg energie hebt om alles te doen wat u graag wilt?

Oud topsporter Herre Zonderland neemt u mee in de wereld van de topsport. Tijdens een inspirerende lezing en workshop krijgt u praktische tips, nuttige adviezen en leert u hoe er met kleine veranderingen een groot verschil gemaakt kan worden. Voor uzelf, maar ook voor anderen. “Hoe zorg je er iedere dag weer voor om genoeg energie te hebben om alles te doen?”.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunt u terecht voor juridisch- en financieel advies en voor al uw vragen over begeleiding en ondersteuning. Er zijn diverse workshops en u kunt genieten van ontspannende verwenactiviteiten.

Het programma:

  • 13.00 – 13.30 uur: Inloop, gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 13.30 – 14.00 uur: Opening door wethouder Jelle Zoetendal en gastspreker Herre Zonderland
  • 14.00 – 14.45 uur: Eerste ronde workshops en rondetafel gesprekken
  • 14.45 – 15.30 uur: Pauze en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 15.30 – 16.15 uur: Tweede ronde workshops en rondetafel gesprekken
  • 16.15 – 16.30 uur: Gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
  • 16.30 – 17.00 uur: Muzikale afsluiting met Hindrik van der Meer
  • 17.00 – 17.30 uur: Nazit met een hapje en drankje

De mantelzorgdag is op vrijdag 10 november van 13.30 – 17.30 uur in het Kei College aan de Ds. Kingweg 8 in Heerenveen.

De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Mantelzorgers ontvangen per post een brief met een antwoordstrookje, maar een mail sturen naar info@caleidoscoopheerenveen.nl o.v.v. ‘Aanmelding Mantelzorgdag 2017’ mag ook.

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...