0513 – 629 090 Contact

Caleidoscoop presenteert nieuwe VSP-auto

Ook in 2020 blijft de VSP-auto van Caleidoscoop rijden. De gemeente Heerenveen en Caleidoscoop besloten samen om het project te continueren. Mede dankzij de bijdrage van Inaday is er gekozen voor een hybride auto met een iets hogere instap. Onder de belangstelling van aanwezige vrijwilligers en gebruikers overhandigde wethouder Zoetendal vrijdagmiddag de sleutel van de auto aan vrijwilliger Douwe.

Een helpende hand voor wie net buiten de boot valt

Het is onderhand een begrip in de gemeente Heerenveen geworden: de VSP-auto van Caleidoscoop. Zeker geen vervanging van een taxi, maar wel vervoer om van A naar B te komen. Speciaal voor mensen met een smalle beurs binnen de gemeente Heerenveen en dan met name voor mensen die nauwelijks tot geen netwerk hebben. Wanneer het niet lukt om met hulp van buren, familie, vrienden of kennissen een ritje te regelen, maar de wens/behoefte/noodzaak toch groot is om ergens naartoe te kunnen, biedt de VSP-auto uitkomst. Gereden door vrijwilligers, met nét dat beetje extra.

Wederkerig

Douwe is een van de vrijwilligers van het eerste uur en inmiddels een vertrouwd gezicht voor een aantal vaste passagiers: “Het geeft me voldoening, ik bied inhoud en betekenis aan anderen. En vergeet niet; de belemmeringen van anderen kunnen mij net zo goed overkomen. Dan zou ik een helpende hand ook fijn vinden.” De betrokkenheid van de vrijwilligers stopt niet bij alleen het vervoer en een luisterend oor. “Ik krijg regelmatig de vraag of ik mee wil lopen om passagiers bij de juiste poli te brengen. Soms ga ik zelfs mee naar een afspraak, twee paar oren horen nu eenmaal meer dan een.”

Vervoer nodig?

Trek aan de bel bij het Vrijwilligers Servicepunt (het VSP) en vraag naar de voorwaarden. De VSP-auto rijdt op doordeweekse dagen, tot 18.00 uur ‘s avonds. Voor het gebruik rekenen we een kleine onkostenvergoeding, waarbij alleen daadwerkelijk gereden kilometers in rekening worden gebracht. We plannen de ritten zorgvuldig en op voorhand, dus neem tijdig – minimaal twee dagen van tevoren – contact met ons op!

Meer weten? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...