0513 – 629 090 Contact

Caleidoscoop neemt afscheid van directeur Sander van Eunen

Na een heel plezierige samenwerking van ruim anderhalf jaar, namen we op donderdag 23 februari afscheid van onze directeur Sander van Eunen in jongerencentrum Casa. Hoewel – volgens alle betrokkenen – zijn dienstverband zeker veel langer mocht duren, besloot Sander dat het tijd was om zijn gevoel te volgen en terug te keren naar de (jeugd)zorgsector.

Zijn hart ligt in de zorg, al was de uitstap naar de welzijnssector een hele bijzondere en leerzame tijd. Tijdens het korte woord van afscheid wist hij dit mooi uit te drukken: “wat ik heb geleerd tijdens mijn rol binnen Caleidoscoop is hoe nuttig het kan zijn om een stap achteruit te doen. Op het moment dat een project is geslaagd, een succes is behaald of een doel is bereikt zit het in de natuur van de mens om hierbij stil te staan, om dit euforische gevoel te omarmen. Binnen Caleidoscoop is dat juist het moment om de regie uit handen te geven, terug aan de eigenaar of initiatiefnemer zodat deze zelfstandig (weer) verder kan.”

Dat geldt ook voor zijn eigen rol binnen de organisatie. De kwaliteit van het welzijnswerk in Heerenveen en de organisatie Caleidoscoop maakt dat er een volgende stap kan worden gezet. Met een dankwoord door de voorzitter namens Raad van Toezicht, wethouder Jelle Zoetendal namens de gemeente Heerenveen en Imkje de Goede en Linda van der Poll namens Caleidoscoop kwam er een einde aan een plezierige samenwerking. Uiteraard geheel in stijl, want we lieten Sander niet gaan zonder een mand vol (Friese) cadeaus en een fanatiek potje sjoelen.

Sander, nogmaals ontzettend bedankt voor alles wat je ons hebt gebracht, geleerd en hebt meegegeven. We wensen je alle goeds voor de toekomst!

Jonge Mantelzorgers in het zwembad tijdens FUNdag

Jonge Mantelzorgers in het zwembad tijdens FUNdag

Op de avond van vrijdag 2 oktober werden 28 jongeren ontvangen in zwembad Swimfun te Joure. Deze FUNdag voor jongeren in de mantelzorg van de gemeenten de Fryske Marren en Heerenveen werd georganiseerd door welzijnsorganisatie Caleidoscoop en Sociaal Werk de Kear. De...

Opnieuw een Week van de Jonge Mantelzorger, met FUNdag

Opnieuw een Week van de Jonge Mantelzorger, met FUNdag

In Nederland is één op de vier jongeren tussen de 4 en 24 jaar mantelzorger. Zij groeien op met een broer, zus of ouder met een ziekte, stoornis of beperking. Het zorgen voor een ander geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Daarom is er van 5 tot en met...