0513 – 629 090 Contact

Gratis workshops voor mantelzorgers in de gemeente Heerenveen

Caleidoscoop en pluZ/Kwadrant Groep bundelen krachten en kennis

In de gemeente Heerenveen is 1 op de 10 volwassenen mantelzorger. In totaal gaat dit om zo’n 6000 mensen. Zorgen voor een ander lijkt soms heel normaal, maar kan een zware belasting zijn. Om de balans te bewaren maar ook om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers bieden Caleidoscoop en pluZ twee workshops aan.

In Nederland zorgen 3,7 miljoen mensen voor een ander. Zij doen dit vaak naast hun werk, gezin en andere bezigheden. Want mantelzorger zijn overkomt je meestal. Ineens ben je naast partner, vader of moeder, werknemer en/of vriend of vriendin ook nog mantelzorger. Hield u er rekening mee dat het zo zou gaan? De zorg kwam er plotseling bij, naast alle dagelijkse dingen. Maar je doet het, want zorgen voor een geliefde die zorg nodig heeft, dat doe je toch gewoon?

Toch is het niet zomaar iets. Mantelzorg kan naast vanzelfsprekend, ruimhartig, verantwoordelijk en solidair, ook zwaar zijn. Het is belangrijk om zelf gezond te blijven en de balans te bewaren, om uw grenzen aan te geven en om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Caleidoscoop en pluZ bieden daarom twee workshops aan. U leert stil te staan bij uw eigen situatie en krijgt tips en adviezen om de zorg beter vol te houden. Tijdens beide workshops staat ook het uitwisselen van ervaringen centraal.

Mantelzorgers kunnen kiezen uit de volgende workshops, uiteraard is het ook mogelijk om ze beide te volgen.

  1. Workshop Omgaan met ziekte en ziek zijn
  2. Workshop Balans vinden en houden

Workshop 1 wordt aangeboden op woensdag 15 mei, workshop 2 is op woensdag 29 mei. Beide workshops vinden plaats in De Lantearne (Dingelstrjitte 13) in Akkrum en starten om 13.30 uur. Uiterlijk 16.00 uur is de afronding.

Belangstellenden voor een of beide workshops kunnen zich op twee manieren aanmelden:

Per mail, via info@caleidoscoopheerenveen.nl

Telefonisch, via 0513 – 629090  (ma t/m do tussen 09.00 en 16.00 uur)

Opgeven voor de workshop(s) kan tot uiterlijk 8 mei. Bij aanmelding graag vermelden:

  • Uw adresgegevens
  • Uw contactgegevens (telefoon en/of mail)
  • Voorkeur workshop(s)

Het minimum aantal deelnemers is acht personen en maximaal veertien. Indien de workshop vol is, komt uw naam op de reservelijst en organiseren we een vervolg na de zomervakantie in de Greiden in Heerenveen. In dat geval ontvangt u tijdig bericht.

Meer informatie over mantelzorg in de gemeente Heerenveen vindt u op www.heerenveenhelpt.nl/mantelzorg

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober was het zover, de 2de editie van de Soep & Ontmoet van het maatjesproject! De Soep & Ontmoet werd georganiseerd voor alle betrokkenen bij het maatjesproject van Caleidoscoop. Vrijwilligers die maatje zijn,...

MDT “Zoek het uit”

MDT “Zoek het uit”

Tijdens Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’ ga je 3 dagen per week op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT...

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger?

Al 450 mantelzorgers, die voor een naaste zorgen in de gemeente Heerenveen, hebben zich ingeschreven bij Caleidoscoop.Bent u ook mantelzorger? U kunt zich aanmelden via onderstaande link;https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Heerenveen/Aanvraag_mantelzorgwaardering/new...