0513 – 629 090 Contact

Groei- en bloeikast bij Sint Jozefschool moet vooral contact tussen inwoners bevorderen

Naast de Sint Jozefschool aan de Van Dekemalaan staat sinds kort een groei- en bloeikast. Dat is een initiatief van de welzijnswerkers Linda van de Poll en Ellen Akkerman van Caleidoscoop. De Groei- en bloeikast is mede mogelijk gemaakt door Dorcas Kringloopwinkel en Welkoop Heerenveen. De Sint Jozefschool stelt de plek beschikbaar.

In de groei- en bloeikast staan plantjes in diverse soorten potjes. Dat betreft gewone plantjes, groenteplantjes en onder andere zonnebloemzaadjes die nog op moeten komen. Iedereen mag er een potje uithalen of een stekje in een leeg potje zetten en die in de kast plaatsen. 

Ook is er ‘Pimp-je-pot wedstrijd’ aan verbonden. Deelnemers kunnen een foto van hun gepimpte pot insturen en daarmee een prijs winnen. De gepimpte pot mag in de kast worden geplaatst of aan iemand worden gegeven die dat verdient. De foto van de gepimpte pot kan tot 3 juli worden gestuurd naar e.akkerman@caleidoscoopheerenveen.nl of worden ge-appt naar 06-52327683. Gevraagd wordt om de naam, contactgegevens en de leeftijd te vermelden.

“Het doel van de kast is vooral het contact tussen inwoners bevorderen”, aldus de beide welzijnswerkers.

Straatbingo

Eerder al kwamen Van de Poll en Akkerman met de straatbingo. Wie deze ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl.

“De straatbingo’s zijn een groot succes. Het is mooi om te zien hoe een spelletje bingo mensen bij elkaar breng”, zeggen Van de Poll en Akkerman, die naast aandacht voor mensen in verzorgingshuizen ook aandacht voor de andere inwoners in Heerenveen van belang noemen. “We mogen er nu weer meer op uit, maar het contact in de eigen straat blijft belangrijk”

Wie de bingo ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl. Desgewenst kan Caleidoscoop de bingo organiseren. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Ellen Akkerman via 06-52327683.

(Bron: Heerenveense Courant)

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...