0513 – 629 090 Contact

Groei- en bloeikast bij Sint Jozefschool moet vooral contact tussen inwoners bevorderen

Naast de Sint Jozefschool aan de Van Dekemalaan staat sinds kort een groei- en bloeikast. Dat is een initiatief van de welzijnswerkers Linda van de Poll en Ellen Akkerman van Caleidoscoop. De Groei- en bloeikast is mede mogelijk gemaakt door Dorcas Kringloopwinkel en Welkoop Heerenveen. De Sint Jozefschool stelt de plek beschikbaar.

In de groei- en bloeikast staan plantjes in diverse soorten potjes. Dat betreft gewone plantjes, groenteplantjes en onder andere zonnebloemzaadjes die nog op moeten komen. Iedereen mag er een potje uithalen of een stekje in een leeg potje zetten en die in de kast plaatsen. 

Ook is er ‘Pimp-je-pot wedstrijd’ aan verbonden. Deelnemers kunnen een foto van hun gepimpte pot insturen en daarmee een prijs winnen. De gepimpte pot mag in de kast worden geplaatst of aan iemand worden gegeven die dat verdient. De foto van de gepimpte pot kan tot 3 juli worden gestuurd naar e.akkerman@caleidoscoopheerenveen.nl of worden ge-appt naar 06-52327683. Gevraagd wordt om de naam, contactgegevens en de leeftijd te vermelden.

“Het doel van de kast is vooral het contact tussen inwoners bevorderen”, aldus de beide welzijnswerkers.

Straatbingo

Eerder al kwamen Van de Poll en Akkerman met de straatbingo. Wie deze ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl.

“De straatbingo’s zijn een groot succes. Het is mooi om te zien hoe een spelletje bingo mensen bij elkaar breng”, zeggen Van de Poll en Akkerman, die naast aandacht voor mensen in verzorgingshuizen ook aandacht voor de andere inwoners in Heerenveen van belang noemen. “We mogen er nu weer meer op uit, maar het contact in de eigen straat blijft belangrijk”

Wie de bingo ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl. Desgewenst kan Caleidoscoop de bingo organiseren. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Ellen Akkerman via 06-52327683.

(Bron: Heerenveense Courant)

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

1 t/m 7 juni is de week van de jonge mantelzorger met als thema # niet te missen “ JMZ Pro is de landelijke organisatie voor, door en met jonge mantelzorgers, de gezinnen en betrokken professionals. Wil je meer weten over JMZ Pro klik dan op onderstaande link....

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Het was al een bekend gezicht in de gemeente, voor inwoners die geen geschikt eigen vervoer hebben: de VSP auto. Nu komt daar de 100% elektrische MaxMobiel bij: een eenvoudig bedienbaar en overdekt vervoermiddel voor korte ritjes. Ook start Caleidoscoop per 1 juni met...