0513 – 629 090 Contact

Groei- en bloeikast bij Sint Jozefschool moet vooral contact tussen inwoners bevorderen

Naast de Sint Jozefschool aan de Van Dekemalaan staat sinds kort een groei- en bloeikast. Dat is een initiatief van de welzijnswerkers Linda van de Poll en Ellen Akkerman van Caleidoscoop. De Groei- en bloeikast is mede mogelijk gemaakt door Dorcas Kringloopwinkel en Welkoop Heerenveen. De Sint Jozefschool stelt de plek beschikbaar.

In de groei- en bloeikast staan plantjes in diverse soorten potjes. Dat betreft gewone plantjes, groenteplantjes en onder andere zonnebloemzaadjes die nog op moeten komen. Iedereen mag er een potje uithalen of een stekje in een leeg potje zetten en die in de kast plaatsen. 

Ook is er ‘Pimp-je-pot wedstrijd’ aan verbonden. Deelnemers kunnen een foto van hun gepimpte pot insturen en daarmee een prijs winnen. De gepimpte pot mag in de kast worden geplaatst of aan iemand worden gegeven die dat verdient. De foto van de gepimpte pot kan tot 3 juli worden gestuurd naar e.akkerman@caleidoscoopheerenveen.nl of worden ge-appt naar 06-52327683. Gevraagd wordt om de naam, contactgegevens en de leeftijd te vermelden.

“Het doel van de kast is vooral het contact tussen inwoners bevorderen”, aldus de beide welzijnswerkers.

Straatbingo

Eerder al kwamen Van de Poll en Akkerman met de straatbingo. Wie deze ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl.

“De straatbingo’s zijn een groot succes. Het is mooi om te zien hoe een spelletje bingo mensen bij elkaar breng”, zeggen Van de Poll en Akkerman, die naast aandacht voor mensen in verzorgingshuizen ook aandacht voor de andere inwoners in Heerenveen van belang noemen. “We mogen er nu weer meer op uit, maar het contact in de eigen straat blijft belangrijk”

Wie de bingo ook wil houden in de eigen straat kan het draaiboek bekijken op www.caleidoscoopheerenveen.nl. Desgewenst kan Caleidoscoop de bingo organiseren. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Ellen Akkerman via 06-52327683.

(Bron: Heerenveense Courant)

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober was het zover, de 2de editie van de Soep & Ontmoet van het maatjesproject! De Soep & Ontmoet werd georganiseerd voor alle betrokkenen bij het maatjesproject van Caleidoscoop. Vrijwilligers die maatje zijn,...

MDT “Zoek het uit”

MDT “Zoek het uit”

Tijdens Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’ ga je 3 dagen per week op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT...

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger?

Al 450 mantelzorgers, die voor een naaste zorgen in de gemeente Heerenveen, hebben zich ingeschreven bij Caleidoscoop.Bent u ook mantelzorger? U kunt zich aanmelden via onderstaande link;https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Heerenveen/Aanvraag_mantelzorgwaardering/new...