0513 – 629 090 Contact

Groente... zet je tanden erin! Helpt u mee?

Help mee aan een gezonde leefstijl voor kinderen en hun ouders

Help mee aan gezonde leefstijl voor kinderen en hun ouders! De gemeente Heerenveen is – samen met Hart voor Heerenveen – in de aanloop naar het komende schooljaar op zoek naar bedrijven die het leuk vinden om het belang van gezonde voeding onder de aandacht van basisschoolkinderen te brengen. Doet u mee?

In samenwerking met Hart voor Heerenveen zoekt JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) regisseur Tryntsje van der Wal van gemeente Heerenveen voor komend schooljaar bedrijven die het leuk vinden om het belang van gezonde voeding onder de aandacht van basisschoolkinderen te brengen. Met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ worden kinderen en hun ouders gestimuleerd om dagelijks meer groente te eten. Het eten van groente is namelijk niet alleen lekker, maar ook makkelijk en gezond. Een belangrijk en leuk thema. Ook u kunt hieraan bijdragen.

Ons doel?

JOGG streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken bedrijven en instellingen die hun deuren open willen stellen voor kinderen om uitleg te geven over haar gezonde producten. Of welk bedrijf vindt het leuk om voor de klas te vertellen over haar groente of gezonde voeding? Wij denken onder andere aan:

  • op bezoek bij de boer, de groenteman, de Natuurtuin, etc.
  • rondleiding op de groenteafdeling van de lokale supermarkt, de Ekowinkel, de lokale Volkstuinvereniging, etc.
  • restaurants die lekker en gezond met de kinderen willen koken
  • bedrijven die scholen helpen bij de aanleg van een eigen moestuin
  • een supermarkt dat groente beschikbaar stelt om op school lekker en gezond te koken
  • een voedingsconsulent voor de klas

Hoe werkt het?

Elk deelnemend bedrijf bedenkt zelf hoe vaak je een bezoek/workshop/lezing wil aanbieden aan een klas. Dat kan 10 maal zijn, maar ook 5 maal of 1 maal. Het totale aanbod van ‘Groente… zet je tanden er in!’-uitjes biedt JOGG begin september aan op bassischolen in heel de gemeente. Scholen schrijven zich in, wie het eerst komt, die het eerst maalt. Een klas bestaat uit ongeveer 20 kinderen met begeleiding. De leerkracht neemt contact met u op om een datum en tijdstip af te stemmen.

Tegenprestatie:

  • Kinderkunst, n.a.v. het bezoek aan uw bedrijf een verzameling kindertekeningen, gebonden in een boek
  • Of: een speciaal voor uw bedrijf geschreven lied, gezongen door de hele klas
  • naamsvermelding van uw bedrijf in Nieuwsbrief JOGG Heerenveen
  • Uitgebreide aandacht voor uw inzet op de website, social media en nieuwsbrief van Hart voor Heerenveen; lokaal maatschappelijk ondernemen

Meedoen en/of meer informatie

Doet u ook mee? Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Renske Osenga van Hart voor Heerenveen via r.osenga@caleidoscoopheerenveen.nl of 06-52327516.

Algemene informatie over JOGG Heerenveen, JOGG landelijk en de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ kunt u vinden op:

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober was het zover, de 2de editie van de Soep & Ontmoet van het maatjesproject! De Soep & Ontmoet werd georganiseerd voor alle betrokkenen bij het maatjesproject van Caleidoscoop. Vrijwilligers die maatje zijn,...

MDT “Zoek het uit”

MDT “Zoek het uit”

Tijdens Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’ ga je 3 dagen per week op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT...

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger?

Al 450 mantelzorgers, die voor een naaste zorgen in de gemeente Heerenveen, hebben zich ingeschreven bij Caleidoscoop.Bent u ook mantelzorger? U kunt zich aanmelden via onderstaande link;https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Heerenveen/Aanvraag_mantelzorgwaardering/new...