0513 – 629 090 Contact

Inspirerend symposium ‘Staat van Friese senioren’

Op donderdag 2 februari vond het symposium ‘Staat van Friese senioren’ plaats. Een inspirerend symposium met verschillende sprekers die de staat van de Friese senioren vanuit hun eigen invalshoek benaderden.

Het aantal senioren in Fryslân is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Dit komt doordat de omvangrijke babyboomgeneratie steeds ouder wordt. Momenteel is ongeveer 20% van alle Friezen 65 jaar of ouder. Over vijftien jaar zal dit naar schatting 27% zijn. Het Fries Sociaal Planbureau organiseerde daarom samen met het Talmalectoraat van de NHL Hogeschool een bijeenkomst over de ‘Staat van Friese senioren’.

Hieronder vindt u een korte filmimpressie van de middag. Ook is het mogelijk om de publicatie ‘Staat van Friese senioren’ die tijdens het symposium is uitgereikt als PDF downloaden.

Download hier de publicatie die tijdens het symposium door het Fries Sociaal Planbureau aan alle deelnemers werd uitgereikt.

Vacature in de spotlight!                      “Groene vingers gezocht”

Vacature in de spotlight! “Groene vingers gezocht”

Vind je het leuk om in de natuur bezig te zijn? Kom dan een keer op woensdagochtend meewerken in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden! Daar zijn we elke week bezig met het vrijhouden van de paden, het opruimen van zwerfaval, en het stapelen van aangeleverde stenen. Er...