0513 – 629 090 Contact

Gaat de Zomerspelweek Heerenveen wel door?

“Kan Zomerspelweek dit jaar doorgaan?” is de vraag die de organisatie veel krijgt. Het zijn nu onduidelijke en zorgwekkende tijden en veel leuke activiteiten worden afgelast. Ontzettend vervelend, zowel voor de organisaties als de bezoekers.

De Zomerspelweek lijkt nog ver weg maar door de Corona maatregelen heeft de organisatie ook met de nodige uitdagingen/aanpassingen te maken.

  • Door de nieuwe regels kunnen de vrijwilligers niet meer samenkomen en de vergaderingen zijn dan ook tot 1 juni afgelast.  De inschrijving voor de kinderen zal dan ook niet eerder dan ergens in juni open gaan. Hier volgt later meer informatie over. 
  • Via de telefoon en verschillende apps kunnen de vrijwilligers gelukkig goed contact houden en werken zij keihard om de voorbereidingen en de vele versieringen af te maken. Uiteraard alles in het leuke nieuwe thema “sprookjes”.

Het laatste wat Caleidoscoop en de vrijwilligers willen is de Zomerspelweek niet door laten gaan! De draaiboeken liggen klaar, het spelmateriaal is gekocht en alle bestellingen zijn de deur uit. Als het aan de organisatie ligt gaat de Zomerspelweek 3 t/m 7 augustus dan ook gewoon door, eventueel aangepast als dat nodig is, maar we zijn wel realistisch. De veiligheid en gezondheid van de kinderen en de vrijwilligers gaan voor alles. 

De organisatie komt in juni met meer duidelijkheid. Ook wij wachten af wat het RIVM ons, en heel Nederland, in juni te vertellen heeft. Aan de hand van de informatie die wij in juni hebben, zal er een beslissing gemaakt worden of de Zomerspelweek door kan gaan. Voor nu willen ook wij benadrukken hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk binnen te blijven. Voor veel kinderen is het binnen zitten niet leuk en natuurlijk is het leuker om buiten te spelen met je vrienden en vriendinnen maar als we allemaal luisteren naar de tips en de nieuwe regels, zullen we snel weer leuke dingen kunnen doen met zijn allen! 

Ook wil de organisatie hun dank uitspreken voor de vele betrokken sponsoren, die ondanks deze moeilijke tijd, ook dit jaar weer helpen en het mede mogelijk maken dat de Zomerspelweek georganiseerd kan worden.

Nieuwe aanmeldingen van potentiële geïnteresseerde vrijwilligers neemt de organisatie natuurlijk gewoon nog aan. Dus lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Zomerspelweek, heb je vragen of wil je meer informatie,neem gerust een kijkje op de website www.zomerspelweek.nl of stuur een email naar info@zomerspelweek.nl 

Ook voor de kinderen 13 t/m 15 hebben wij een leuke juniorengroep en is een (MAS)-stage ook mogelijk.

Uitreiking vrijwilligersprijs 2022

Uitreiking vrijwilligersprijs 2022

Dinsdag mochten de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2022, georganiseerd door de Gemeente Heerenveen, Caleidoscoop Welzijnswerk én de Heerenveense Courant, hun prijzen in ontvangst nemen. Greet Pels ontving uit handen van wethouder Sybrig Sytsma en directeur...

10 en 11 maart NL Doet

10 en 11 maart NL Doet

Je kunt je opgeven via de website nldoet.nl. Er zijn verschillende klussen in de gemeente Heerenveen waar je je voor in kunt schrijven. Samen klussen geeft plezier, ervaar het ook eens.