0513 – 629 090 Contact

De hindernissen van het ouder worden bespreekbaar maken bij jong en oud, dat beoogt Caleidoscoop met de Kletspot. Een nieuw instrument in het welzijnswerk dat Caleidoscoop zaterdag 15 september op en aan de markt presenteerde tijdens de gecombineerde seniorenmarkt en Turfstekersmarkt in Heerenveen.

Wethouder Sybrig Sijtsma kreeg de eerste kletspot uitgereikt door Harald de Kluizenaar, directeur van Caleidoscoop Welzijn.  De pot biedt gespreksonderwerpen over het (langer) zelfstandig wonen op hogere leeftijd. Waar loopt een oudere tegenaan, welke struikelblokken zijn er en wat verandert er voor de mensen om de senior heen? Bijna iedereen komt met senioriteit in aanraking. In de kraam van Caleidoscoop gaan welzijnswerkers zaterdag aan de hand van de vragen en sprekende voorbeelden het gesprek aan met bezoekers van de markt. 

Caleidoscoop heeft enkele extra kletspotten gemaakt en stelt deze beschikbaar aan andere organisaties in de gemeente die zich bezighouden met het thema ouder worden. “Bewustwording is de eerste fase. Alleen door erover te praten komen we erachter hoe we het welzijn tijdens het ouder worden kunnen verbeteren” zegt Harald de Kluizenaar. “Als Caleidoscoop kunnen we dat gesprek niet met iedereen een op een voeren binnen afzienbare tijd. Daarom nodigen wij andere organisaties uit gebruik te maken van deze nieuwe tool. Heb je interesse, bel dan 0513 – 629 090.”