0513 – 629 090 Contact

NLdoet uitgesteld tot 28 en 29 mei 2021. Financiële bijdrage aanvragen kan nog tot 23 april!

Op 13 januari heeft het Oranje Fonds besloten om NLdoet uit te stellen naar 28 en 29 mei vanwege de situatie rondom het Coronavirus. Gezien de huidige besmettingscijfers en de verlengde lockdown vindt het Fonds het niet verantwoord om de grootste vrijwilligersactie van Nederland door te laten gaan op de oorspronkelijke data. Het aanvragen van een financiële bijdrage kan nog 23 april 2021, maar wees er op tijd bij; het gaat snel!

Het Oranje Fonds raadt aan om klussen zo veilig mogelijk in te richten, op anderhalve meter en het liefst in de buitenlucht. Op die manier zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten te ondernemen tijdens NLdoet, zoals groene klussen, een openlucht concert of een online activiteit.

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlight en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Dit mag alleen, maar nog veel leuker is om je sportclub, collega’s of familie ook mee te nemen. Dit jaar is extra geld aan te vragen voor beschermende middelen vanwege Corona.

Meer informatie over het uitstellen en het aanmelden van een klus, de financiële bijdrage of over het meedoen als vrijwilliger vind je op www.nldoet.nl. Of neem contact op met het Vrijwilligers Servicepunt in Heerenveen.

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

1 t/m 7 juni is de week van de jonge mantelzorger met als thema # niet te missen “ JMZ Pro is de landelijke organisatie voor, door en met jonge mantelzorgers, de gezinnen en betrokken professionals. Wil je meer weten over JMZ Pro klik dan op onderstaande link....

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Het was al een bekend gezicht in de gemeente, voor inwoners die geen geschikt eigen vervoer hebben: de VSP auto. Nu komt daar de 100% elektrische MaxMobiel bij: een eenvoudig bedienbaar en overdekt vervoermiddel voor korte ritjes. Ook start Caleidoscoop per 1 juni met...