0513 – 629 090 Contact

Rabobank en Pieterpikzonen BV vullen goodiebags voor basisschoolkinderen

De Rabobank Heerenveen en Tuinplus BV/Pieterpikzonen BV omarmen het initiatief van Caleidoscoop en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om de ruim 5.000 basisschoolkinderen uit Heerenveen goed gemutst de zomer in te sturen. Afgelopen weken ontvingen alle kinderen een goed gevulde goodiebag met o.a. speeltjes en leuke doe-tips voor tijdens de vakantie. De Rabobank bedrukte speciaal voor deze actie frisbees en Tuinplus BV/Pieterpikzonen BV stopt in elke tas een zakje bloemzaadjes.

De welzijnswerkers van Caleidoscoop hebben zich de afgelopen maanden voor uiteenlopende projecten ingezet om de leefbaarheid voor bewoners in coronatijd te verbeteren. In overleg met JOGG besteden zij deze week extra aandacht aan alle kinderen van de basisschool in heel de gemeente.

Net voordat de zomervakantie begint, ontvangen zij een bijzonder tasje met inhoud. Een kleurplaat, een gezonde menukaart, tips over wat te doen in de vakantie (veel kinderen blijven deze zomer thuis), een overzicht met leuke activiteiten in de regio als alternatief voor de afgelaste Zomerspelweek en o.a. informatie van de bibliotheek. Kortom, leuke en handige dingen om kinderen handvatten te geven voor een mooie zomervakantie.

Tuinplus BV/Pieterpikzonen BV doneert via Hart voor Heerenveen voor elk kind een zakje bloemzaadjes. Een leuke activiteit voor kinderen om te zaaien, te zien bloeien en uiteindelijk te genieten van de bloemetjes zelf. Ook het Rabobank-team Heerenveen wilde graag bijdragen. De bank onderschrijft het belang van buiten spelen en bewegen voor kinderen. Speciaal voor deze actie liet de bank frisbees bedrukken via een lokale ondernemer zodat de kinderen gaan bewegen. “Lichamelijk én financieel gezond zijn is belangrijk voor zowel jeugd als volwassen, en natuurlijk hopen we dat de jeugd een mooie zomervakantie zal hebben”, aldus Sebastiaan Weijers, Marktteammanager Heerenveen. “Dat we de opdracht voor de frisbees bij een lokale ondernemer konden neerleggen was voor ons ook belangrijk. Zo dragen wij bij aan Support your Locals”.

Hij geeft graag een persoonlijke tip mee. “Neem je frisbee mee naar de nieuwe discgolfbaan in Heerenveen”. De discgolfbaan met 18 holes ligt langs de Weinmakker; het gebied tussen OSG Sevenwolden en de McDonald’s. Een speler moet in zo weinig mogelijk beurten zijn of haar frisbee in een basket zien te werpen. De discgolfbaan is altijd open en gratis voor iedereen. Ook de Raad van kerken Heerenveen, Groeneveld en Top, SC Heerenveen en Sportstad Heerenveen doneerden leuke spulletjes voor in de tas.

De goodiebags van Caleidoscoop zijn tegelijk uitgedeeld met een cadeautje van de gemeente. Omdat de coronatijd ook voor basisschoolkinderen een bijzondere was, krijgen zij van de gemeente een toffe bidon. Wethouder Jelle Zoetendal en enkele raadsleden delen bij een aantal scholen persoonlijk de cadeautjes uit.

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...