0513 – 629 090 Contact

Ouderwets gezellige straatbingo in Heerenveen

Een spelletje verbindt. Lekker fanatiek, maar ook vooral even geen aandacht voor de dagelijkse situatie. Het liefst met de winst naar huis, maar vooral ook wat gezelligheid met elkaar. Als dat niet lukt met z’n allen in een dorpshuis, zo redeneren de werkers van Caleidoscoop, dan doen we dat toch lekker in de eigen straat?

De Commandeurstraat krijgt de primeur. Opbouwwerker Ellen en VSP’er Linda vliegen al toeterend en bellend door de straat, om maar zo veel mogelijk deelnemers te verzamelen. Vooraf kregen alle buurtbewoners een uitnodiging in de brievenbus, meteen ook met een bingokaart om mee te doen.

Verbaasde gezichten, aarzelend en schuifelend, maar toch nieuwsgierig. ‘Hoe werkt dat dan precies?’ ‘Wat moeten we doen?’ Al snel verdwijnt de twijfel en groeide het enthousiasme. Tuinstoelen worden massaal naar buiten gesjouwd en de kaarten worden erbij gepakt. Glunderende gezichten. Dit kan wel eens leuk worden.

De quizmasters nemen hun positie in. Linda achter het rad, Ellen staat verderop in de straat. Via de telefoon hebben ze contact. Ook zonder telefoon zijn de dames luidkeels te horen. Linda schreeuwt het nummer, Ellen bazuint het door in de straat. Het duurt een flinke poos voordat de bovenste rij gevuld is, maar dan is er toch echt een bingo. Met gepaste afstand zetten de dames een vrolijk bloemetje voor de deur. Dit smaakt naar meer! Op naar de onderste rij en vervolgens naar een volle kaart. Tijd voor pauze is er nauwelijks, de buurtbewoners spelen maar al te graag een nieuwe ronde.

Na afloop is iedereen enthousiast. Even geen Corona, maar juist gezelligheid als vanouds, samen met de buren. En dat in eigen tuin.

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...