0513 – 629 090 Contact

Ouderwets gezellige straatbingo in Heerenveen

Een spelletje verbindt. Lekker fanatiek, maar ook vooral even geen aandacht voor de dagelijkse situatie. Het liefst met de winst naar huis, maar vooral ook wat gezelligheid met elkaar. Als dat niet lukt met z’n allen in een dorpshuis, zo redeneren de werkers van Caleidoscoop, dan doen we dat toch lekker in de eigen straat?

De Commandeurstraat krijgt de primeur. Opbouwwerker Ellen en VSP’er Linda vliegen al toeterend en bellend door de straat, om maar zo veel mogelijk deelnemers te verzamelen. Vooraf kregen alle buurtbewoners een uitnodiging in de brievenbus, meteen ook met een bingokaart om mee te doen.

Verbaasde gezichten, aarzelend en schuifelend, maar toch nieuwsgierig. ‘Hoe werkt dat dan precies?’ ‘Wat moeten we doen?’ Al snel verdwijnt de twijfel en groeide het enthousiasme. Tuinstoelen worden massaal naar buiten gesjouwd en de kaarten worden erbij gepakt. Glunderende gezichten. Dit kan wel eens leuk worden.

De quizmasters nemen hun positie in. Linda achter het rad, Ellen staat verderop in de straat. Via de telefoon hebben ze contact. Ook zonder telefoon zijn de dames luidkeels te horen. Linda schreeuwt het nummer, Ellen bazuint het door in de straat. Het duurt een flinke poos voordat de bovenste rij gevuld is, maar dan is er toch echt een bingo. Met gepaste afstand zetten de dames een vrolijk bloemetje voor de deur. Dit smaakt naar meer! Op naar de onderste rij en vervolgens naar een volle kaart. Tijd voor pauze is er nauwelijks, de buurtbewoners spelen maar al te graag een nieuwe ronde.

Na afloop is iedereen enthousiast. Even geen Corona, maar juist gezelligheid als vanouds, samen met de buren. En dat in eigen tuin.

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Soep & Ontmoet maatjesproject een groot succes!

Op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober was het zover, de 2de editie van de Soep & Ontmoet van het maatjesproject! De Soep & Ontmoet werd georganiseerd voor alle betrokkenen bij het maatjesproject van Caleidoscoop. Vrijwilligers die maatje zijn,...

MDT “Zoek het uit”

MDT “Zoek het uit”

Tijdens Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’ ga je 3 dagen per week op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT...

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger?

Al 450 mantelzorgers, die voor een naaste zorgen in de gemeente Heerenveen, hebben zich ingeschreven bij Caleidoscoop.Bent u ook mantelzorger? U kunt zich aanmelden via onderstaande link;https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Heerenveen/Aanvraag_mantelzorgwaardering/new...