0513 – 629 090 Contact

Ouderwets gezellige straatbingo in Heerenveen

Een spelletje verbindt. Lekker fanatiek, maar ook vooral even geen aandacht voor de dagelijkse situatie. Het liefst met de winst naar huis, maar vooral ook wat gezelligheid met elkaar. Als dat niet lukt met z’n allen in een dorpshuis, zo redeneren de werkers van Caleidoscoop, dan doen we dat toch lekker in de eigen straat?

De Commandeurstraat krijgt de primeur. Opbouwwerker Ellen en VSP’er Linda vliegen al toeterend en bellend door de straat, om maar zo veel mogelijk deelnemers te verzamelen. Vooraf kregen alle buurtbewoners een uitnodiging in de brievenbus, meteen ook met een bingokaart om mee te doen.

Verbaasde gezichten, aarzelend en schuifelend, maar toch nieuwsgierig. ‘Hoe werkt dat dan precies?’ ‘Wat moeten we doen?’ Al snel verdwijnt de twijfel en groeide het enthousiasme. Tuinstoelen worden massaal naar buiten gesjouwd en de kaarten worden erbij gepakt. Glunderende gezichten. Dit kan wel eens leuk worden.

De quizmasters nemen hun positie in. Linda achter het rad, Ellen staat verderop in de straat. Via de telefoon hebben ze contact. Ook zonder telefoon zijn de dames luidkeels te horen. Linda schreeuwt het nummer, Ellen bazuint het door in de straat. Het duurt een flinke poos voordat de bovenste rij gevuld is, maar dan is er toch echt een bingo. Met gepaste afstand zetten de dames een vrolijk bloemetje voor de deur. Dit smaakt naar meer! Op naar de onderste rij en vervolgens naar een volle kaart. Tijd voor pauze is er nauwelijks, de buurtbewoners spelen maar al te graag een nieuwe ronde.

Na afloop is iedereen enthousiast. Even geen Corona, maar juist gezelligheid als vanouds, samen met de buren. En dat in eigen tuin.

Interview met Janske: “We doen wat we kunnen.”

Interview met Janske: “We doen wat we kunnen.”

Ze is het toonbeeld van veerkracht. Janske Brouwer-Nieuwland laat zich - ondanks persoonlijke tegenslagen - beslist niet uit het veld slaan en stelt haar grote hart open voor iedereen die dat zo goed kan gebruiken. Samen met haar man Johannes woont ze in Aldeboarn....

Kleurrijk Vrouwenwerk ontvangt royale cheque

Kleurrijk Vrouwenwerk ontvangt royale cheque

De Soroptimistclub Friesland-Zuid is één van de ruim 3000 Soroptimistclubs wereldwijd, die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Dit doen ze door te bouwen aan een stevige band met elkaar en met de lokale samenleving en...