0513 – 629 090 Contact

Theatersport workshop huiskamer St Jozefschool groot succes!

Donderdag 12 oktober was het weer tijd voor een leuke workshop op de St. Jozefschool in Heerenveen. Op de planning stond deze keer een theatersport workshop. Bij theatersport komt een hele hoop fantasie en improvisatie kijken, iets wat de kinderen van de St. Jozefschool erg leuk vinden.

De workshop begon met een creatief voorstelrondje, iedereen kwam een voor een in de kring staan en noemde zijn of haar naam. Iedereen kreeg een dier en een activiteit wat het dier zou doen wat beiden begon met de eerste letter van de naam. Zo had Piet voor zichzelf de combinatie: Piet het poepende paard bedacht. Na dit voorbeeld volgden er verschillende grappige combinaties, van lachende langpoten tot brommende beren en een groepje appel etende apen. De kinderen waren goed opgewarmd voor de volgende ronde.

Na het voorstellen was het tijd voor een scene met een verzonnen taal. In groepjes van verschillende groottes speelde de kinderen verschillende scenes waarin ze in een niet bestaande taal een bepaald product moesten bestellen in een winkel. De uitdaging hierin was om duidelijk te maken om welk product het ging. Zo werden er kippen die eieren legden na gedaan om duidelijk te krijgen dat degene eieren wilden kopen.

Vervolgens werden er groepjes kinderen uitgekozen om een volgende scene te spelen. Ieder van hen mocht een vreemde hoed uitzoeken uit een kist die Piet mee had genomen. Aan de hand van de hoed werd er een nieuwe naam en leeftijd gegeven aan de kinderen. Zij moesten zich dan inleven in de leeftijd en bedenken hoe hun nieuwe personage zich zou gedragen in de scene. In dit geval ging de scene steeds over een bezoekje aan de groenteboer.

Als laatste scene werd er een wedstrijdje gedaan. In dit wedstrijdje was het de bedoeling om zo veel mogelijk ijsbolletjes op elkaar te stapelen door deze uit een denkbeeldige ijsbak te scheppen. Daarna moest er de juiste versiering op zoals slagroom of spikkels. Als het ijsje was gelukt, moest deze nog heel naar degenen die hem besteld had worden gebracht. Dit lukte niet altijd en er viel veel denkbeeldig ijs op de grond.

Uiteindelijk was het weer een hele gezellige middag waarbij niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers erg veel hebben gelachen. Zelfs de juffen en meesters die nog op school waren bleven af en toe even staan om mee te gluren.

 

 

NL doet

NL doet

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werd er weer hard geklust (en gelachen) tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Onderstaande foto is gemaakt bij Scouting van Maasdijk waar maar liefst 40 vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken! Caleidoscoop zette de...

Welzijn op recept, Een schaakmaatje via de huisarts

HEERENVEEN - Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen.  Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit....

NLdoet! 11 en 12 maart

NLdoet! 11 en 12 maart

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet! Ruim 20 organisaties in de gemeente Heerenveen hebben hun klus aangemeld en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan voor jouw klus naar...