0513 – 629 090 Contact

Van 9 tot en met 14 november is het weer zover; de Week van de Mantelzorg

De gemeente Heerenveen en stichting Caleidoscoop willen in de Week van de Mantelzorg graag extra aandacht geven aan de mantelzorgers binnen de gemeente. Deze schijnwerper op de mantelzorger is meer dan verdiend én nodig!

In de gemeente Heerenveen is 1 op de 10 volwassen inwoners mantelzorger. Omdat zij zorgen voor iemand die ze goed kennen, vinden ze dit vaak heel gewoon. Maar dat is het niet altijd, mantelzorg kan een zware belasting zijn. In de week van 9 tot en met 14 november zal er daarom ook binnen de gemeente Heerenveen weer extra aandacht voor de mantelzorger zijn. Dit jaar verloopt het iets anders dan anders wegens de landelijke maatregelen; er zullen geen activiteiten plaatsvinden. Wel zullen alle geregistreerde mantelzorgers een attentie ontvangen als blijk van waardering voor hun inzet.

Volgens de gemeente Heerenveen ben je mantelzorger als je hulp biedt aan iemand met wie je een sociale relatie hebt. De zorg is vaak langdurig en/of intensief. De hulp gaat verder dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten elkaar geven. Dankzij deze hulp kan de persoon voor wie jij zorgt zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving.

Denk je dat jij mantelzorger bent? Laat ons dit dan weten door contact op te nemen via ons algemene nummer 0513-629090. We helpen je graag met bijvoorbeeld informatie, advies en ondersteuning.

Hieronder een boodschap van Koningin Máxima voor alle Mantelzorgers in Nederland:

Buurtbemiddeling in Coronatijd

Een goede buur is beter dan een verre vriend. We kennen bijna allemaal deze uitspraak. Helaas kan het soms zo zijn dat er een conflict ontstaat met je buren. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor het contact met de buren wat minder goed verloopt. Het kan gaan...

Mantelzorgwaardering in de gemeente Heerenveen

In de gemeente Heerenveen is 1 op de 6 volwassen inwoners mantelzorger. Mantelzorg gaat verder dan "gewoon" zorgen. Om onze dank uit te spreken en om jou een hart onder de riem te steken, ontvangt je als bekende mantelzorger namens de gemeente Heerenveen en...