0513 – 629 090 Contact

Welzijnsorganisatie Caleidoscoop stopt met Hart voor Heerenveen

Na tien jaar komt er een einde aan Hart voor Heerenveen. Hoewel het hart voor Heerenveen blijft kloppen, is Caleidoscoop vanwege gemeentelijke bezuinigingen genoodzaakt te stoppen met het project. Het jaarlijkse Meet & Match vervalt hierdoor ook. Caleidoscoop spreekt haar dank uit aan alle betrokken bedrijven, organisaties en verenigingen voor hun inzet van de afgelopen tien jaar. Op een later moment zal op gepaste wijze aandacht besteed worden aan het vertrek van Renske Osenga. Zij stond aan de wieg van Hart voor Heerenveen en heeft het project gemaakt tot wat het nu is. 

 

Als onderdeel van Caleidoscoop trok Hart voor Heerenveen samen op met de werkgroep Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Heerenveen. Zij stimuleren maatschappelijke organisaties en bedrijven tot het opbouwen van een lokaal netwerk waarin goederen, materialen, professionele producten en diensten met gesloten beurzen worden aangeboden aan maatschappelijke organisaties. Niet alleen tijdens het jaarlijkse Meet & Match evenement werden verbindingen gemaakt tussen maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en het bedrijfsleven, maar ook gedurende de rest van het jaar via het digitale platform. Onder andere goederen, diensten, vrijwilligers en stageplekken werden aan elkaar aangeboden. 

 

Tien jaar Hart voor Heerenveen gaat niet verloren met het stoppen van dit project. Caleidoscoop is er van overtuigd dat het hart in de samenleving van Heerenveen blijft kloppen. Misschien niet in de huidige vorm als apart project, maar wel door elkaar op te blijven zoeken en kennis, inspiratie en warmte met elkaar uit te wisselen. Caleidoscoop wil organisaties daarom ook van harte uitnodigen om vooral door te gaan met het maken van verbinding en draagt hen een warm hart toe.

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

Week van de jonge mantelzorger 1 tm 7 juni

1 t/m 7 juni is de week van de jonge mantelzorger met als thema # niet te missen “ JMZ Pro is de landelijke organisatie voor, door en met jonge mantelzorgers, de gezinnen en betrokken professionals. Wil je meer weten over JMZ Pro klik dan op onderstaande link....

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Nieuw bij Caleidoscoop de Max-mobiel en ANWB Automaatje

Het was al een bekend gezicht in de gemeente, voor inwoners die geen geschikt eigen vervoer hebben: de VSP auto. Nu komt daar de 100% elektrische MaxMobiel bij: een eenvoudig bedienbaar en overdekt vervoermiddel voor korte ritjes. Ook start Caleidoscoop per 1 juni met...