Preventieteams

In elk gebied binnen de gemeente Heerenveen vind je een preventieteam. In elk team zit een jongerenwerker, opbouwwerker, VSP-er, jeugdverpleegkundige en wijkmaatschappelijk werker. Het preventieteam ondersteunt inwoners met vragen die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ze gaan gebiedsgericht te werk: dichtbij de mensen, dichtbij de organisaties, dichtbij mogelijke oplossingen. Eigen kracht staat centraal, wat betekent dat inwoners van de gemeente Heerenveen zoveel mogelijk zelf aanpakken en oplossen, vaak met hulp van familie, vrienden of buren.

De medewerkers van de diverse organisaties werken samen om elke vraag zo snel en volledig mogelijk te beantwoorden. Het inschakelen van een medewerker van het preventieteam is gratis.

Het preventieteam heeft een preventieve taak. Dit betekent dat ze problemen van inwoners willen voorkomen, en de sociale infrastructuur versterken. Het preventieteam is actief in de buurten en wijken.

De kracht van het preventieteam zit in het feit dat de verschillende disciplines elkaar aanvullen en versterken. Ieder heeft een eigen insteek: een jongerenwerker heeft andere mogelijkheden dan een jeugdverpleegkundige, de wijkmaatschappelijk werker kijkt anders dan een opbouwwerker.

Aanmelden Vrijwilligers

Suspendisse accumsan neque non pulvinar auctor. Donec eleifend sagittis lacus, vel mattis sapien molestie ac.

Aanmelden

Deco

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Andere onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons