0513 – 629 090 Contact

Preventieteams

In elk gebied binnen de gemeente Heerenveen vind je een preventieteam. In elk team zit een jongerenwerker, opbouwwerker, VSP-er, jeugdverpleegkundige en wijkmaatschappelijk werker. Het preventieteam ondersteunt inwoners met vragen die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ze gaan gebiedsgericht te werk: dichtbij de mensen, dichtbij de organisaties, dichtbij mogelijke oplossingen. Eigen kracht staat centraal, wat betekent dat inwoners van de gemeente Heerenveen zoveel mogelijk zelf aanpakken en oplossen, vaak met hulp van familie. vrienden of buren.

De medewerkers van de diverse organisaties werken samen om elke vraag zo snel en volledig mogelijk te beantwoorden. Het inschakelen van een medewerker van het preventieteam is gratis.

Het preventieteam heeft een preventieve taak. Dit betekent dat ze problemen van bewoners voor willen zijn en de sociale infrastructuur versterken:

  • Wat zijn de gordijnen daar overdag vaak dicht.
  • Hé, dat jongetje daar op straat, die zou toch op school moeten zitten?
  • Wat hebben we die oude mevrouw al lang niet meer in het buurthuis gezien.

De kracht van het preventieteam zit in het feit dat de verschillende disciplines elkaar aanvullen en versterken. Ieder heeft een eigen insteek: een jongerenwerker heeft andere mogelijkheden dan een jeugdverpleegkundige, de wijkmaatschappelijk werker kijkt anders dan een opbouwwerker.

 

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer