0513 – 629 090 Contact

Preventieve aanpak: CJG in de school

De jongerenwerkers zijn aanwezig op de schoollocaties (voortgezet en middelbaar onderwijs) te vinden, zij doen daar preventief werk. ‘CJG in school’ is een werkwijze die de verbinding legt tussen school, preventie, hulpverlening en ouder/jongere, met als doel het goed doorlopen van de schoolloopbaan.

Samen met een jeugdverpleegkundige vormt de jongerenwerker een koppel van preventiewerkers binnen de school. Zij signaleren, draaien mee in de les en zijn regelmatig bereikbaar buiten de lesuren. De preventiewerkers zijn samen met de docent en de mentor het eerste aanspreekpunt voor leerlingen bij vragen en/of problemen. Als er problemen zijn die meer aandacht verdienen dan is schoolmaatschappelijk werk laagdrempelig bereikbaar, ook zijn er korte lijnen met hulpverlening.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer