Deco

Programma Week van de Mantelzorg

Programma Week van de Mantelzorg


In de gemeente Heerenveen is 1 op de 10 volwassen inwoners mantelzorger. Ze zorgen voor iemand die ze goed kennen en vinden dit vaak heel gewoon. Maar dat is het niet. Mantelzorg kan een zware belasting zijn. Daarom is er de Week van de Mantelzorg van 4 t/m 10 november. Kom ook en doe mee aan één van de gratis activiteiten in de buurt!

Volgens de Gemeente Heerenveen ben je mantelzorger als je hulp biedt aan iemand met wie je een sociale relatie hebt. De zorg is vaak langdurig en/of intensief. Het kan bijvoorbeeld gaan om persoonlijke verzorging, maar ook huishoudelijke taken. De hulp gaat verder dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten elkaar geven. Dankzij deze hulp kan de persoon voor wie jij zorgt zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving.

Denk jij dat je mantelzorger bent? Laat ons dit dan weten. We helpen je graag, bijvoorbeeld met informatie, advies, ondersteuning en/of afleiding. En met de Mantelzorgpas. Die is er speciaal voor jou. Tijdens de Week van de Mantelzorg zijn er speciale activiteiten om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook is er een speciale FUNdag voor jonge mantelzorgers op vrijdag 8 november. Let op: aanmelden is gewenst!

Het gratis programma voor mantelzorgers ziet er als volgt uit:

  • 4 november 19.30 uur: AlzheimerCafé

Locatie: Marienbosch, Fok 55 Heerenveen
Onderwerp: BordjeVol

BordjeVol brengt spelenderwijs in kaart welke activiteiten een mantelzorger energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Aanmelden is niet nodig.

  • 14 november: Samen eten met andere mantelzorgers

Locatie: Brasserie de Oude Cuyper, Dracht 8 Heerenveen
Menu: de daghap met een drankje.

Samen eten is een eenmalige activiteit voor mantelzorgers uit Heerenveen Noord, Heerenveen centrum, Haskerdijken/Nieuwebrug, Terband, Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en Gersloot-Polder. Kom, samen met degene voor wie je zorgt, een hapje eten. Tijdens de middag/avond is het mogelijk om als mantelzorger kennis te maken met Bordje Vol. Bordje vol brengt spelenderwijs in kaart welke activiteiten een mantelzorger energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen uit de omgeving kunnen helpen.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via 0513-629090 of via de mail naar e.akkerman@caleidoscoopheerenveen.nl met als onderwerp ‘ aanmelden Samen eten mantelzorg’.

  • 9 november: Live muziek door de Feintsjes van Menaam

Muzikaal optreden van Dweilorkest de Feintsjes van Menaam in Wijkcentrum de Kempenaer, aan de Doctor Wumkeslaan 4 in Heerenveen.

Aanvang 14.30 uur, aanmelden is niet nodig.

  • 8 november: Stamppotbuffet voor mantelzorgers

Samen stamppot eten in de Rinkelbom! Tussen 17.00 en 19.30 uur ben je van harte welkom aan de Zwanedrift 2 in Heerenveen.

Graag uiterlijk 3 november melden bij Caleidoscoop, Weegbree 72, 8446 SC Heerenveen of mailen naar: l.devries@caleidoscoopheerenveen.nl, via dit adres kun je ook dieetwensen doorgeven.

  • 8 november: Fundag voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en Fryske Marren

Om te zorgen dat jonge mantelzorgers even met niemand rekening hoeven te houden en vooral zelf een leuke, ontspannen dag ervaren, is er de FUNdag voor jonge mantelzorgers. Georganiseerd door Caleidoscoop en Sociaal Werk de Kear voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en de Fryske Marren. We gaan klimmen bij Mountain Network in Sportstad Heerenveen! Om 17.00 uur verzamelen we bij het Sportcafé.

Geef je snel op vóór zondag 3 november 2019 bij een van de onderstaande dames:

Annieck Bos: a.bos@sociaalwerkdekear.nl
Janneke de Jong: J.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl

  • 10 november: Gratis kaart en postzegel

Via dagvandemantelzorg.nl/greetz kan iedereen een mantelzorger verrassen met een kaartje. De actiecode is eenmalig bruikbaar.

  • 15 november: Stamppotbuffet voor mantelzorgers

Samen stamppot eten in de Lantearne! Tussen 17.00 en 19.30 uur ben je van harte welkom aan de Dringelstrjitte 13 in Akkrum.

Graag uiterlijk 7 november per mail aanmelden bij Janneke de Jong, j.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl, via dit adres kun je ook dieetwensen doorgeven.

Bekijk meer nuttige informatie op de speciale mantelzorgpagina op HeerenveenHelpt.nl.

 

Meer nieuws