0513 – 629 090 Contact

Steunpunt de Barones

Steunpunt de Barones helpt mensen die problemen of vragen hebben op sociaal-juridisch gebied,  zoals met uitkeringen, belastingen, toeslagen, kwijtscheldingen, bezwaren enzovoort.

Met deze vragen of problemen kunt u terecht op het spreekuur van Steunpunt de Barones.

Spreekuren zijn op afspraak op :

  • Dinsdagochtend             van 10:00 tot 12:00
  • Woensdagochtend         van 10:00 tot 12:00
  • Donderdagochtend        van 10:00 tot 12:00

Een afspraak kan worden gemaakt tijdens openingstijden bij ons secretariaat op 0513-624127

Belastingspreekuur
Voor vragen over belastingen en toeslagen is er een extra spreekuur op de maandagmiddagen van 13:30 tot 15:30. Ook hiervoor kunt u tijdens openingstijden een afspraak maken via telefoonnummer 0513-624127

Het adres van Steunpunt de Barones is:
Dr. Wumkeslaan 4b (Wijkcentrum de Kempenaer)
8442 EM Heerenveen
Telefoonnummer: 0513-624127
e-mail: info@steunpuntdebarones.nl
(bekijk ook de routekaart hiernaast)


Algemene informatie

Steunpunt de Barones is een vrijwilligersorganisatie waar mensen met hulpvragen of op sociaal-juridisch gebied worden geholpen met, als het mogelijk is, directe antwoorden en acties.
Bij complexe hulpvragen wordt nauw samengewerkt met ketenpartners zoals juristen, bewindvoerders, andere dienstverleners in het sociaal-juridisch domein en Gemeente Heerenveen.

Het doel van Steunpunt de Barones is om als een eerstelijns sociaal-juridische hulppost snel, laagdrempelig en kosteloos hulp te bieden aan mensen met problemen in het sociaal juridisch domein om daarmee te voorkomen dat zij zich verloren voelen en dat problemen escaleren. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn armoede, laaggeletterdheid en schulden.

De doelgroep van Steunpunt de Barones is oorspronkelijk die van ‘uitkeringsgerechtigden, gehandicapten en minima’ met als werkgebied Heerenveen, maar is verschoven naar iedere burger die op zoek is naar toegankelijk advies waarbij zaken als persoonlijke betrokkenheid, laagdrempeligheid en het kostenplaatje belangrijk zijn. Hierdoor weten ook mensen die niet tot de oorspronkelijke doelgroep behoren maar worden geconfronteerd met gebeurtenissen die hun leven veranderen, steeds vaker de weg naar Steunpunt de Barones te vinden.

Vrijwilliger bij Steunpunt de Barones

Voor mensen die een bijdrage willen leveren in het verbeteren van de omstandigheden van medeburgers, is de rol van vrijwilliger bij Steunpunt de Barones wellicht interessant. In deze rol wordt niet alleen een beroep gedaan op compassie en inlevingsvermogen, maar zijn ook intellectuele en creatieve kwaliteiten belangrijk. Verder biedt deze rol de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich te scholen in het domein van Sociaal Juridische wet- en regelgeving en daarin ervaring op te doen.

Laat uw gegevens (en een eventuele vraag) achter, dan nemen we contact met u op!

13 + 2 =

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer