Deco

Theatersport workshop huiskamer St Jozefschool groot succes!

Theatersport workshop huiskamer St Jozefschool groot succes!


Donderdag 12 oktober was het weer tijd voor een leuke workshop op de St. Jozefschool in Heerenveen. Op de planning stond deze keer een theatersport workshop. Bij theatersport komt een hele hoop fantasie en improvisatie kijken, iets wat de kinderen van de St. Jozefschool erg leuk vinden.

De workshop begon met een creatief voorstelrondje, iedereen kwam een voor een in de kring staan en noemde zijn of haar naam. Iedereen kreeg een dier en een activiteit wat het dier zou doen wat beiden begon met de eerste letter van de naam. Zo had Piet voor zichzelf de combinatie: Piet het poepende paard bedacht. Na dit voorbeeld volgden er verschillende grappige combinaties, van lachende langpoten tot brommende beren en een groepje appel etende apen. De kinderen waren goed opgewarmd voor de volgende ronde.

Na het voorstellen was het tijd voor een scene met een verzonnen taal. In groepjes van verschillende groottes speelde de kinderen verschillende scenes waarin ze in een niet bestaande taal een bepaald product moesten bestellen in een winkel. De uitdaging hierin was om duidelijk te maken om welk product het ging. Zo werden er kippen die eieren legden na gedaan om duidelijk te krijgen dat degene eieren wilden kopen.

Vervolgens werden er groepjes kinderen uitgekozen om een volgende scene te spelen. Ieder van hen mocht een vreemde hoed uitzoeken uit een kist die Piet mee had genomen. Aan de hand van de hoed werd er een nieuwe naam en leeftijd gegeven aan de kinderen. Zij moesten zich dan inleven in de leeftijd en bedenken hoe hun nieuwe personage zich zou gedragen in de scene. In dit geval ging de scene steeds over een bezoekje aan de groenteboer.

Als laatste scene werd er een wedstrijdje gedaan. In dit wedstrijdje was het de bedoeling om zo veel mogelijk ijsbolletjes op elkaar te stapelen door deze uit een denkbeeldige ijsbak te scheppen. Daarna moest er de juiste versiering op zoals slagroom of spikkels. Als het ijsje was gelukt, moest deze nog heel naar degenen die hem besteld had worden gebracht. Dit lukte niet altijd en er viel veel denkbeeldig ijs op de grond.

Uiteindelijk was het weer een hele gezellige middag waarbij niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers erg veel hebben gelachen. Zelfs de juffen en meesters die nog op school waren bleven af en toe even staan om mee te gluren.

 

 

Meer nieuws