0513 – 629 090 Contact

HEERENVEEN – Wie niet lekker in zijn vel zit, gaat vaak als eerste naar de huisarts. Het advies kan dan zijn dat het goed is om wat meer onder de mensen te komen. 

Maar hoe pak je dit aan? Welzijnsorganisatie Caleidoscoop voert de pilot ‘Welzijn op recept’ uit. Hierbij werkt Caleidoscoop samen met de gemeente Heerenveen en een aantal andere partners. De welzijnscoach maakt een persoonlijk ‘recept’ voor de mensen die door de huisarts naar haar worden doorverwezen. De uitkomst is soms verrassend: geen medicijnen op recept, maar een wandeling, concertbezoek of koffie-ochtend. 

Mensen komen soms bij de huisarts met vage lichamelijke klachten: ze zijn lusteloos, hebben niet zo’n zin meer in het leven. Vaak gaat het dan om oudere mensen, die eenzaam zijn. Hun netwerk is kleiner geworden en er woont weinig familie in de buurt. Ze hebben eigenlijk behoefte aan sociale contacten, maar huisartsen weten niet altijd waar ze moeten zijn om dit voor hen te regelen.

https://www.grootheerenveen.nl/grootheerenveen/algemeen/welzijn-op-recept-een-schaakmaatje-via-de-huisarts?fbclid=IwAR09kv2kWY9d6FX9_Yhxp9m9SmrabpY6YQz1uyAZ5qLVcWUisiDav1kmDpE