Vrijwilligers Servicepunt (VSP)

Vrijwilligers Servicepunt (VSP)

Het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) bemiddelt tussen vrijwilligers op zoek naar vrijwilligerswerk en organisaties op zoek naar vrijwilligers. We koppelen de bestaande hulpvragen met het beschikbare aanbod, maar zorgen ook voor de juiste begeleiding van en naar vrijwilligers.

Het VSP fungeert als een kenniscentrum op het gebied van vrijwilligerswerk. Je kunt bij ons terecht voor vacatures, advies, ondersteuning maar ook voor trainingen en we organiseren netwerkbijeenkomsten. Daarnaast zijn we jouw aanspreekpunt als het gaat om de collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers van de gemeente Heerenveen. Heb je een vraag of wil je een claim indienen? We helpen je graag.

Om het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Heerenveen te promoten is er onder andere de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt, de Vrijwilligersprijs en de Zilveren Duim, maar is er ook aandacht voor Heerenveense initiatieven rondom NLdoet.

Digitaal komen hulpvragen en aanbod bij elkaar via WeHelpen, een landelijk initiatief dat we in de gemeente Heerenveen zowel lokaal als fysiek omarmen, met meerdere balies op handige vindplaatsen.

Wil je meer informatie? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 629090 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl. Op vrijwilligerswerkheerenveen.nl vind je info, vacatures en inschrijfformulieren.

Word ook vrijwilliger

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.

Meld mij aan als vrijwilliger

Deco

Neem contact op

Andere onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons