0513 – 629 090 Contact

Vrijwilligers Servicepunt (VSP)

Het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) bemiddelt tussen vrijwilligers op zoek naar vrijwilligerswerk en organisaties op zoek naar vrijwilligers. We koppelen de bestaande hulpvragen met het beschikbare aanbod, maar zorgen ook voor de juiste begeleiding van en naar vrijwilligers.

Het VSP fungeert als een kenniscentrum op het gebied van vrijwilligerswerk. Je kunt bij ons terecht voor vacatures, advies, ondersteuning maar ook voor trainingen en we organiseren netwerkbijeenkomsten. Daarnaast zijn we jouw aanspreekpunt als het gaat om de collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers van de gemeente Heerenveen. Heb je een vraag of wil je een claim indienen? We helpen je graag.

Om het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Heerenveen te promoten is er onder andere de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt, de Vrijwilligersprijs en de Zilveren Duim, maar is er ook aandacht voor Heerenveense initiatieven rondom NLdoet.

Digitaal komen hulpvragen en aanbod bij elkaar via WeHelpen, een landelijk initiatief dat we in de gemeente Heerenveen zowel lokaal als fysiek omarmen, met meerdere balies op handige vindplaatsen.

Wil je meer informatie? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl. Op vrijwilligerswerkheerenveen.nl vind je info, vacatures en inschrijfformulieren.

 

Heerenveen bedankt vrijwilligers

De gemeente Heerenveen zou zo mooi niet zijn zonder de inzet van vrijwilligers. Zij maken met z’n allen fantastische dingen mogelijk! Wij zijn trots op al deze vrijwilligers die zich inzetten voor een ander en hiervoor verdienen zij dan ook een stukje waardering.

Om de vrijwilligers uit de gemeente Heerenveen, die vrijwilligerswerk doen binnen onze gemeente, te bedanken hebben we een ‘waarderingspagina’ online staan. Hierop zijn diverse giften te vinden als waardering voor de inzet van vrijwilligers binnen onze gemeente.

Heerenveen Bedankt wordt mede mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers uit de gemeente Heerenveen. En is een initiatief van het Vrijwilligers Servicepunt Caleidoscoop, De Heerenveense Courant en de gemeente Heerenveen.

 

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer