Welzijn op Recept

Welzijn op Recept

Welzijn is goed in je vel zitten, ontspannen zijn, de dingen kunnen doen die je graag wilt doen. Vaak lukt dat, maar soms zit het even tegen. De huisarts of verpleegkundige kan advies en medicatie geven, maar soms is dat niet genoeg. De welzijnscoaches van Stichting Caleidoscoop helpen je dan graag verder.

 

Wat kunnen we doen?

Wij gaan graag in gesprek over zaken die je bezighouden en waar je zelf niet uitkomt. Dat kan van alles zijn. Misschien zoek je iemand om samen mee te wandelen en fietsen. Of ben je er na een periode van ziekte of rouw weer aan toe om meer onder de mensen te zijn. Tijdens een gesprek bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

 

Hoe doen we dat?

Na een verwijzing van de huisarts, verpleegkundige en/of thuiszorg neemt de Welzijnscoach contact met jou op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaat de Welzijnscoach samen met jou op zoek naar wensen, behoeften en mogelijkheden. Omdat iedereen anders is en andere wensen en behoeften heeft, is er altijd sprake van maatwerk. Samen gaan we op zoek naar een (collectieve) activiteit die hierop aansluit.

 

Is Welzijn op Recept iets voor jou?

Neem dan contact op met jouw huisarts voor een doorverwijzing. Welzijn op Recept wordt uitgevoerd door welzijnscoaches van Welzijnsorganisatie Stichting Caleidoscoop.

 

Informatie voor professionals

Maak gebruik van ons format “Verwijsbrief voor verwijsafspraak Welzijn op Recept” om inwoners door te verwijzen.

 

  Verwijsbrief voor verwijsafspraak Welzijn op Recept

  Verwijzing
  Verwijzing  Word ook vrijwilliger

  Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

  Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.

  Meld mij aan als vrijwilliger

  Deco

  Neem contact op

  Projectleider Welzijn op Recept

  Liza de Vries

  Mail l.devries@caleidoscoopheerenveen.nl
  Phone 06-11921509

  Andere onderwerpen

  Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

  Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

  Kom bij ons werken Over ons