0513 – 629 090 Contact

Jongerencentrum Casa

Casa is het jongerencentrum van Heerenveen, gelegen in hartje centrum aan het Geerts Willigenplein. Het is een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, contacten leggen en onderhouden. Maar het is ook een plek om te chillen, te gamen en om eindeloos spelletjes te doen, met ruimte voor feestjes, huiswerk maken of een goed gesprek.

Het jongerenwerk van Caleidoscoop richt zich niet op het aanbieden van activiteiten, ze richten zich juist op de behoefte van de jongeren zelf. De jongeren ontwikkelen daarom zelf activiteiten, in samenwerking met volwassenen en professionals. Ze leren nieuwe dingen, verleggen grenzen en ontwikkelen op de manier die bij ze past. Casa draait grotendeels op vrijwilligers, waar nodig ondersteund door jongerenwerkers.

Er wordt gewerkt volgens de ABC methode, waarbij 100% jongerenparticipatie een belangrijk uitgangspunt is. De jongere wordt benaderd, geactiveerd, gestimuleerd en ondersteund bij de ontwikkeling van hun talenten en ambities. Gelijkwaardigheid staat voorop. Op basis van deze methodiek zijn er door de jongeren en de jongerenwerkers kernwaarden opgesteld waar Casa voor staat. Voordat er beslissingen worden genomen kijken we gezamenlijk of die aansluiten bij deze waarden. Als dat klopt dan gaat die beslissing door.

Een voorbeeld: er is gezamenlijk besloten dat het gebruik van alcohol en drugs niet is toegestaan. Een van de kernwaarden luidt: veilig voelen. Als jongeren onder invloed zijn, voelen andere jongeren zich daardoor onveilig. Daarom kom je er niet in als je onder invloed bent of word je gevraagd om te vertrekken als je wel binnen bent.

De openingstijden

Bezoekers van Casa zijn welkom tijdens de openingstijden: op donderdag en vrijdag van 14.30 tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 21.30 uur. Je kunt de openingstijden van Casa herkennen aan de vlag, deze wordt dan buiten gehangen door een vrijwilliger. Officieel is Casa voor iedereen tussen de 12 en 23 jaar, maar we sluiten niemand uit. Het jongerencentrum is een plek voor vrijetijdsbesteding maar ook een plek waar jij als jongere informatie vindt over vragen en thema’s die je bezighouden. Kom gerust eens langs in Casa. We zijn er op donderdag en vrijdag, maar in overleg kunnen wij er ook op andere dagen zijn.

Zaalvoetbal

Het jongerencentrum heeft ook een team actief in de zaalvoetbalcompetitie. Eens in de twee weken speelt team Casa op donderdagavond een wedstrijd in Sportstad Heerenveen. Jongeren zijn van harte welkom om ons aan te komen moedigen, of zelfs een keer te komen versterken. Onlangs verscheen er een mooi artikel in de rubriek De Uitdaging van de Heerenveense Courant.

Bel mij terug

Wil je door ons gebeld worden? Laat dan hier je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.

Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie aanvragen

Stuur een bericht en wij zorgen ervoor dat je informatie per e-mail krijgt toegestuurd.

Bekijk onze Privacyverklaring

Over ons

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. We werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen we door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid.

Lees meer

Jeugd & jongeren

Een jongerenwerker is geen hulpverlener, en dat is juist zo fijn. Geen gezeur over wachttijden, of doorverwijzingen naar andere organisaties. Wij hebben meteen tijd voor jou, en weten bijna altijd de oplossing voor je probleem.

Lees meer

VSP

Stoor jij je al jaren aan dat bouwvallige speelplaatsje voor je deur? Wil je jouw buurt gezelliger maken? Heb je een conflict met je huisbaas? Caleidoscoop helpt je graag verder met deskundig advies. Samen met jou maken onze opbouwwerkers en VSP-ers de buurt leefbaarder.

Lees meer